perjantai 29. toukokuuta 2015

Herran voidellut ovat huijareita



On aika huvittavaa, että nämä kulttijohtajat sanovat puolustuksekseen lähes aina ”älkää koskeko herran voideltuihin”. Tuo on niin tuttu fraasi siinä yhteydessä kun näiden pellehermannien, helppoheikkien ja huijareiden petokset ovat paljastumaisillaan tai jo paljastuneet.

Harri Nykänen kiinnitti jo 18.9.2000 Heksingin Sanomissa huomiota Leo Mellerin touhuihin. Kuinka ollakaan, Leksa käytti tuota em. fraasia. Tänä vuonna taas paljastui Pirkko Jalovaaran mahdolliset (asia on vielä kesken) väärinkäytökset. Yllätys, yllätys! Pirkkokin tiuski: ”Älkää koskeko herran voideltuihin!”

Luulevatko nämä evankelistat, että tuollainen uhkailu nykypäivänä tehoaa kehenkään? Ilmeisesti tehoaa, sillä sen verran harvoin näiden kristinuskon markkinapellejen (ei pelkästään Mellerin ja Jalovaaran) huijaamaksi joutuneet antavat ilmi pellehermanneja. Tai sitten huijatut tuntevat häpeää huijatuksi joutumisestaan.

Ihmeellinen voima taikauskolla kuitenkin on. Taikausko mahdollistaa aina uudet uskonnolliset huijaukset. Onko Jeesuksen nimissä tehty huijaus jotenkin pyhempää kuin ihan tavallinen huijaus?

Kuten jo niin moneen kertaan tässä blogissa on osoitettu, evankelistojen jutut ovat valetta: epätosia asioita esitetään tosina. Tästä on vain lyhyt tie taloudellisiin väärinkäytöksiin. Kun ihmiset on saatu uskomaan epätosiin väittämiin, on heiltä helppo huijata rahaa. Mitä pahempi ja röyhkeämpi huijaus, sitä parempi. Sen jo Göbbels osoitti omalla propagandallaan. Oikeastaan natsien ja lahkolaisten propaganda ei eroa juurikaan toisistaan. 

Jos joku rikoskomisario tutkii lahkojohtajan puuhia, kun tutkintakynnys on ylittynyt, niin ei siinä auta evankelistan paljon venkuloida heittelemällä uhkauksia rikoskomisariolle, vaikka uhkaukset kuinka perustuisivat Raamattuun. Olen satavarma, että komisarion puntti ei tutise pätkääkään. Sen sijaan evankelistan puntti saattaa tutista pahastikin.

Mutta miksi monen lahkon/kultin jäsenen puntti tutisee? Asian selvittäminen kuuluu psykologien ja psykiatrien hommiin. Tyypillisesti ihmiset ovat skeptisiä kaikenlaisia kulttijohtajia (kauniisti sanottuina evankelistoja) kohtaan, mutta aina löytyy hyväuskoisten hölmöjen joukko. Tulokset ovat näiden huijattujen kannalta murheellisia: ensin menevät rahat ja lopulta aika usein myös järki.

Kaikki näiden herran voideltujen huijaukset tulee paljastaa pienintä piirtoa myöten. Esitän teesin: kaikki ”herran voidellut” ovat huijareita!

Nyt ”herran voideltujen” tulee todistaa, että he eivät ole huijareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti