tiistai 27. helmikuuta 2018

Konservatiiveista ja republikaaneista tuli avoimen rasistisia



Viime viikon CPAC:ssa (Conservative Political Action Committee) republikaanit paljastivat avoimen rasisminsa. Onhan rasismi siinä puolueessa aina ollut piilevänä, mutta nyt siitä on tullut virallinen toimintatapa, vaikka ainakaan vielä rasismia ei kirjattu puolueohjelmaan.

Rasismi ja rasistinen retoriikka kohdistettiin Micheal Steeleen. joka toimi vuosina 2009-2011 republikaanien puolueneuvoston (Republican Natinal Committee, RNC) puheenjohtajana. Steele on musta ja toistaiseksi jotakuinkin ainoa värillinen, joka on edennyt merkittävään asemaan siinä puolueessa.

Steelen virkakaudella moni republikaanien ajama lakialoite meni läpi, mutta republikaanien kaikkein oikeistolaisimmalla osalle se ei riittänyt. Puolueneuvoston puheenjohtajana oli värillinen ja samaan aikaan Valkoisessa talossa majaili värillinen demokraatti. Se oli aivan liikaa konservatiiveille.

Edellisen johdosta konservatiiviset republikaanit virittivät rasistisen koneistonsa äärimmillään, jotta vastaava ei toistuisi.

CPACissa Ian Walters piti rasistisimman mahdollisimman puheen, jossa hän jaaritteli pitkään siitä, kuinka oli suuri virhe valita värillinen mies niin arvovaltaiseen tehtävään kuin RNC puheenjohtaja.

Ei mennyt kuin päivä niin Walters alkoi perua puheitaan ensin Twitterissä, mutta lopulta Walters taipui esittämään henkilökohtaisen anteeksipyynnön.

Jupakka ei silti päättynyt Ian Waltersin esittämään anteeksipyyntöön. Konservatiivinen Matt Schlapp haastatteli Micheal Steelea ja tuossa haastattelussa oli kaikki katastrofin ainekset. Konservatiivisten republikaaninen onneksi Waltersin aiheuttama vahinko oli jo niin suuri, että Schlapp ei juuri onnistunut pahentamaan tilannetta radikaalisti.

Matt Schlapp toimii American Conservative Unionin puheenjohtajana. Schlapp on siinä hommassa ollut lähinnä ”palkkasoturin” asemassa. Hän on myötäillyt kulloistakin kaikkein äärimäistä oikeistolaista konservatiivista suuntausta täysin kritiikittömästi.

CPAC osoitti kuinka oikealla republikaanit ja konservatiivit yleisesti ottaen ovat luisuneet. Steele tunnettiin ja tunnetaan edelleen reaganistina, mutta nykyään se suuntaus on aivan liian liberaalia ja ”vasemmistolaista” konservatiivisille republikaaneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti