tiistai 20. helmikuuta 2018

Lapset aseita vastaan - Fox News paheksuu lapsia



Amerikkalaiset lapset ovat vihaisia, hyvin vihaisia, viimeviikkoisen kouluampumisen johdosta.

Viikonloppuna Marjory Stoneman Douglas Hich Schoolin oppilaat pitivät useammankin lehdistötilaisuuden, jossa he vaativat tiukkoja aselakeja.

Lapset ja nuoret ovat suunnittelemassa myös isoja marssia, joka pidetään Washington D.C:ssä maaliskuun 24. päivä. Vireillä on myös ulosmarssia kouluista huhtikuun 20. päivä.

Lasten ja nuorten toimista oli Fox Newsilla paljon valitettavaa. Muutaman Foxin puhuvan pään mielestä lasten tulisi olla hiljaa isoista asioista. Foxilla esitettiin myös kysymys: ”Paljonko televisiohaastatteluja antaneille lapsille maksettiin?” Foxin mukaan ei ole mahdollista, että lapset ja nuoret pystyisivät organisoimaan ison valtakunnallisen tapahtuman.

Foxin puhuvat päät ovat tässä asiassa tietenkin väärässä. Oman ikäpolveni teurastus tapahtui Kent State Universityn pihamaalla 4.5.1970, jolloin kansalliskaarti teurasti Vietnamin sotaa vastustavia nuoria. Tappaminen jatkui muutamaa päivää myöhemmin Jackson Statessa Misssissippin osavaltiossa.

Näiden tapausten johdosta 3-4 miljoonaa opiskelijaa meni lakkoon ja vastavetona rehtorit sulkivat oppilaitosten kampukset. Osattiin sitä ennenkin, eikä tuolla ikäpolvella ollut edes käytössään sosiaalista mediaa.

Valkoisen talon virkailijat ovat kertoneet, että Floridan kouluampuminen oli iso helpotus Donald Trumpille, koska se siirsi huomion pois Valkoisen talon virkailijoiden seksiskandaaleista ja perheväkivaltatapauksista sekä erikoissyyttäjä Bob Muellerin nostamista uusista syytteistä.

Floridan kouluampumisesta selviytyneillä oppilailla oli myös sanottavaa republikaanien taakse ryhmittyneelle uskonnolliselle oikeistolle: ”Emme tarvitse rukouksianne vaan aselakeja!”

Floridan tapahtumien jälkipelit ovat jälleen oiva esimerkki republikaanien uskonnollisen oikeiston tekopyhyydestä. Kuinka monta ruumista vielä tarvitaan ennen kuin tuosta joukosta päästään eroon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti