sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Kenttäpiispa Särkiön totaalikieltäytyjät ja sukupuolisekoilut



Kenttäpiispa Pekka Särkiö osoittaa jälleen virkaansa sopivaa mielipuolisuutta kysymällä Kotimaa24:n blogissaan: ”Mitä seuraisi totaalikieltäytyjän vapauttamisesta vankeustuomiosta?”

Särkiön valituksen ja ruikutuksen aiheena on taannoinen Hovioikeuden päätös, joka vapautti ase- ja siviilipalveluksesta kieltäytyneen miehen vankeustuomiosta. Mahdollisesti asia etenee lopulta Korkeimpaan oikeuteen. Kenttäpiispana toimiva sotahullu sekopää tietenkin toivoo, että totaalikieltäytyjä joutuu lusimaan.

Jupakan taustalla on se, että Jehovan todistajat ovat vapautettu aseellisesta palveluksesta ja muusta kenttäpiispan tukemasta hörhöilystä. Nyt joku on vaatinut, että laki ei ole tasa-arvoinen, koska se  antaa erivapauden Jehovan todistajille, mutta hänen pasifistinen vakaumuksensa vie hänet vankilaan.

Totaalikieltäytyjän perustelut olivat hyvin muotoiltuja, eikä kenttäpiispalta löytynyt vasta-argumenttia. Sen sijaan kenttäpiispa takertuu tämänkin asian tiimoilla sukupuolivähemmistöihin.

Yksi haastatelluista oli Aseistakieltäytyjäliiton puheenjohtaja Elsa Tauria. Hänestä kenttäpiispa Särkiö kirjoittaa: Jutussa hän kertoo, kuinka oli pohtinut vuosia häntä koskevaa pakollista asevelvollisuutta. Tästä päätellen hän on sukupuoleltaan mies, vaikka näyttää kuvassa naiselta. Seta on pitänyt esillä ajatusta, että jokainen voisi itse päättää sukupuolestaan eikä korjausleikkauksia tarvita. Voiko tämä johtaa siihen, että jotkut asevelvollisuusikäiset miehet vaihtavat sukupuolta ja saavat vapautuksen armeijasta?

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun kenttäpiispa sekoilee sukupuolen kanssa. Kenttäpiispa jatkaa: Suomen sodanajan armeijan vahvuus 280 000 sotilasta merkitsee vuosittain noin parinkymmenen tuhannen varusmiehen ja vapaaehtoisen naisen kouluttamista riittävän joukkotuotannon varmistamiseksi.

Joukkotuotannon? Niinpä niin, tapettavaksi koulutettavat ovatkin joukkotuotantoa.

Kenttäpiispa Särkiön blogin kommenttiosuudessakaan ei löydy myötätuntoa totaalikieltäytyjien asialle. Onko uskonnollisen vakaumuksen aina oltava militaristista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti