sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Suuret amerikkalaiset tekopyhät republikaanit



Republikaaneilla ja heidän presidentillään oli rankka viikko, mutta mistään he eivät ole kykeneviä ottamaan opikseen.

Alkuviikosta revittiin huumoria siitä, kuinka yksi Trumpin panoista tuli julkisuuteen kertomaan tarinaansa. Tästä ei ole kuin muutama viikko kun Trumpin ja pornostara Stormy Danielisin touhuista riitti juttua. Nyt vuorossa oli entinen Playboyn puputyttö Karen McDougal.

Trumpin sekoilut noudattavat aina samaa kaavaa: paneskellaan milloin kenenkin kanssa, mikä sinänsä on ihan jokaisen oma asia, mutta kun panokaveri yritetään maksaa hiljaiseksi, niin juttu haisee. Tämän jälkeen republikaanien taakse ryhmittyneet tekopyhät uskonnollisen oikeiston edustajat ryntäävät puolustamaan presidenttinsä toimintatapoja.

Sitten Parklandissa ammuskeltiin koulussa tuloksena iso kasa ruumiita. Jälleen kerran Valkoisessa talossa majailevan hepun kommentit Parklandin episodin tiimoilta olivat ala-arvoisia. Jälleen kerran suuret amerikkalaiset tekopyhyyden ilmentymät riensivät oman idioottinsa tueksi.

Työviikko päättyi siihen, että erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti syytteet 13 venäläistä konnaa vastaan, koska nämä olivat sekaantuneet laittomalla tavalla Yhdysvaltain vaaleihin.

Samassa rytäkässä Mueller sai tunnustuksen Richard Pinedolta siitä, että tämä oli tuossa em. konnailussa syyllistynyt identiteettivarkauksiin, luottokorttipetoksiin monen muun jutun lisäksi. Republikaanit tekopyhät hurskastelijat ovat ainakin toistaiseksi vaienneet Pinedon osuudesta tapahtumien kulkuun.

Jo kymmenen vuotta sitten Glen Greenwald julkaisi kirjan Great American Hypocrites: Topping the Myths of Republican Politic. Kirjassa esitetään rajua kritiikkiä George W. Bushin hallintoa ja republikaanista puoluetta kohtaan. Nyt tilanne on noista päivistä pahentunut entisestään, kun republikaanit ovat vajonneet entistä syvempään tekopyhyyteen.

Greenwald voisi vaikka kirjoittaa kirjaansa jatko-osan. Kun sellaista ei ole kuulunut, niin jatko-osaksi kelpaa vaikka David Frum uutuuskirja Trumpocracy.

Jotta USA kuuluisi edes auttavasti sivistysvaltioiden joukkoon, niin se edellyttää republikaanisen puolueen tuhoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti