torstai 15. helmikuuta 2018

Tällä kertaa paukkui floridalaisessa koulussa



Taas paukkui koulussa. Tällä kertaa Fort Lauderdalessa Floridassa, mikä on minulle hyvin tuttua seutua lapsuudestani ja nuoruudestani.

Kyseessä oli jo 18 kouluampuminen tänä vuonna ja vuotta on kulunut vasta 45 päivää. Kaikissa tapauksissa ei ole tullut kuolleita, ei edes haavoittuneita. ”Make America Safe” –slogan on yhtä tyhjän kanssa, niin kauan kuin aselait ovat mitä ne nyt ovat. Perustuslain toinen lisäys siltä osalta kuin se antaa ihmisille laajan aseenkanto-oikeuden, joutaa romutettavaksi.

Tälläkin kertaa syyttävä sormi osoittaa republikaaneja. Silloin kun republikaanit ovat vallassa, niin aselakeja löysätään. Kun vallassa ovat demokraatit, niin republikaanit vastustavat aselakien kiristystä. Tätä on jatkunut jo aika monta vuosikymmentä ja muutosta ei ole näkyvissä; ei ole tapahtuipa mitä hyvänsä.

NRA (National Rifle Association) on suuri poliittisten vaalikampanjoiden rahoittaja. Tämä väkivaltaa ihannoiva kivääriyhdistys rahoitti Donald Trumpin presidentinvaalikampanjaa 21 miljoona dollarilla ja muiden poliitikkojen rahoitus on vielä suurempaa yhteenlaskettuna rahamääränä.

Osavaltioilla on suuri valta päättää aselaista alueellaan ja kaikkialla missä republikaanit ovat vallassa, aselait on väännetty sellaiseksi, että ei ole lainkaan yllättävää, että joukkoampumiset ovat lisääntyneet ja tulleet entistä väkivaltaisemmiksi kuolonuhrien lukumäärällä mitattuna.

Illan talk showt dokumentoivat kaikki ne kongressiedustajat, jotka ovat saaneet rahoitusta em. NRA:lta. Poliitikot väänsivät asian niin, että nyt on vielä liian aikaista puhua aselaista. Nyt on aivan liian myöhäistä!

Aina kun poliitikot rukoilevat uhrien puolesta, niin silloin pitää irvistää. Rukoileminen tällaisissa tilanteissa on sitä kaikkein turhinta touhua. Siinä rukoilijalle tulee vain hyvä mieli, kun kuvittelee tekevänsä jotain. Tässäkin asiassa republikaanien taakse ryhmittynyt uskonnollinen oikeisto on sitä kaikkein tekopyhintä joukkoa Amerikassa.

Ihmetellä täytyy Amerikan uudestisyntyneiden pakkomielteistä suhtautumista aseisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti