sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Evankelikaaliset Valkoisen talon perheväkivallan puolesta



Yhdysvaltain republikaanien taakse ryhmittyneet evankelikaaliset saivat taas niskaansa täyslaidallisen kuraa. Asialla oli tälläkin kertaa entinen evankelikaalisen liikkeen johtohahmo Frank Schaeffer.

Uskonnollisen oikeiston ideologian yksi pääideologeista oli Frankin isä Francis Schaeffer. Frank oli isänsä tärkein avustaja kunnes lähti koko liikkeestä ovet paukkuen evankelikaalisuuden myrkyllisyyden takia.

Farnk Schaeffer antoi palaa lauantai-aamuna MSNBC:n Morning Joy-ohjelmassa, eikä kerta ollut ensimmäinen. Kun Frank sanoo jotain evankelikaalisuudesta, sanomaa kuunnellaan, eikä toistaiseksi ole ollut tapausta, että Frank Schaeffer olisi syyllistynyt paskanpuhumiseen.

Frank Schaeffer oli suivaantunut siitä, että evankelikaaliset pastorit ovat joukolla rynnänneet puolustamaan Valkoisen talon henkilökunnan harjoittamaa perheväkivaltaa.

Vastaavaa nähtiin muutama kuukausi sitten, kun pedofiili Roy Moore pyrki Alabaman senaattoriksi.

Frank antoi myös Valkoisen talon lehdistösihteerin, Sarah Huckabee Sandersin, kuulla kunniansa. Hänhän kasvoi jyrkän linjan evankelikaalisessa kodissa. Sarahin isä Mike Huckabee on ollut uskonnon politisoimisen pioneeri toimiessaan Arkansasin kuvernöörinä. Mike pyrki myöhemmin presidentiksikin republikaanien riveissä.

Frank Schaefferin mukaan on kestämätöntä, että päivästä toiseen Sarah valehtelee asiasta kuin asiasta, eikä omatunto tunnu soimaavan Sarahia lainkaan. Sarah puolustelee sujuvasti asioita, joita ei yksinkertaisesti puolustella. Frank on harvinaisen oikeassa.

Republikaanien taakse ryhmittynyt uskonnollinen evankelikaalinen oikeisto on täysin korruptoitunut ja tässäkin asiassa Frank Schaeffer on oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti