lauantai 12. elokuuta 2017

Poliittista kreationismia Huhtasaaren tapaan



Persujen kesäkuisen puoluekokouksen jälkeen Tiina Raevaara kirjoitti Suomen Kuvalehteen (nro 24, 16.6.2017) kolumnin otsikolla Poikkeuksellinen kehtaaja kiistää mitä tahansa. Kolumni käsitteli tietenkin Laura Huhtasaaren hölmöä kreationismia. Asiasta on perusteltua vittuilla Huhtasaarelle.

Seuraavassa muutama poiminta Raevaaran kolumnista:

Alkoholin paremman saatavuuden vaikutuksista voidaan kiistellä melko perustellusti politiikassa, mutta tuntuisi todella typerältä esimerkiksi väittää, että Maapallo on vain 6000 vuotta vanha/…/ Vuosituhansien aikana kerättyä tietämystä ei noin vain kumota.

Mikä merkitys tieteellisen konsensuksen kieltämisellä on politiikassa? Mitä houkuttelevaa äänestäjät näkevät poliitikossa, joka on eri mieltä kuin tieteentekijät, koulukirjat ja yhteisesti hyväksytty kuva maailmasta?/…/ On vaikea kuvitella, että esimerkiksi kaikki Huhtasaaren yli 9000 äänestäjää jakaisivat hänen käsityksensä elämän alkuperästä. Pikemmin moisen mielipiteen luulisi karkottavan monia.

Tosiasioiden kieltäminen on kuitenkin tullut jonkinlainen leikki poliitikkojen ja äänestäjien välillä. Tosiasioiden kieltäminen viehättää osaa ihmisistä. Se on vastaus heidän närkästykseensä.

Persujen puoluekokouksen jälkeen Uuden Suomen Puheenvuoroon on ilmestynyt Huhtasaaren tyylistä häröilyä. Viimeksi tänään 12.8.2017 Aito Aviolitto ry:n puhuva aasi ja ikuisen aasinlakin haltija, Susanna Koivula, julisti kristinuskon erinomaisuutta. Kriitikot olivat hereillä ja ampuivat taas yksi kerrallaan Suskin argumentit alas.

Pian tämän jälkeen Suskin avuksi riensi Sami Kilpeläinen, jonka kirjoituksen ydinkohta oli tämä: Vaikka lapsena moni asia väsytti, niin yksi asia oli pyhä - koulun aamuhartaus kuunneltiin hiljaa ja seisten "Herraa hyvää kiittäkää" laulaen. Tämän päivän kouluilla ja päiväkodeilla on tärkeä tehtävä ja niiden opetuksessa pitää näkyä kristillinen etiikka ja kasvatus. Jos kristillinen kasvatus ei ole mukana koulussa, emme voi hyväksyä nykyistä biologiankaan opetusta evoluutioteorioineen kouluihimme. Se on vastoin uskontoani! Kristittyjen ei tarvitse olla muukalaisia omassa isänmaassaan.

Tuon sortin amerikkalaisperäinen kreationismi on yksi uskonnollisen oikeiston kristofasistinen strategia.  Tuollaista puppua täytyy vastustaa vaikka kreationistinen hömppä naurattaisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti