keskiviikko 2. elokuuta 2017

Oikeiston moraalittomuus kiteytyy republikaaneissa



Yhdysvaltain republikaaneissa ilmenee kaikki se mikä on vialla oikeistossa: jatkuva valehtelu, joka on jo patologista, denialismi todellisuuden suhteen, kaiken kattava korruptio... Listaa voi jatkaa pitkään.

Irvokkainta on, että uskonnollisen oikeiston ja sen ihan tavallisen fasistisen oikeiston edustajat ovat hirttäytyneet narratiiviin, jonka mukaan he ovat jollain tavalla oikein hyveellisiä ja korkean moraalin omaavia. Sitten he kärähtävät laittomuuksista, epäeettisistä menettelytavoista ja kaikesta siitä, minkä voi katsoa moraalittomuudeksi olematta moralisti.

”Kuri ja järjestys”–ajattelumalli tarkoittaa sorto, syrjintää, tarkkailua ja rankaisua vaikka sitten tarpeetonta väkivaltaa käyttämällä. Mikä tahansa, millä saadaan ylläpidettyä illuusiota omasta hyveellisyydestä, kelpaa tälle republikaaneille. Kaiken tämän ovat oikeistolaiset omaksuneet ympäri maailman lisättynä paikallisilla piirteillä, joista jokainen niistäkin on tavallisesti moraaliton.

Ihmiskunnalla on toivoa, mutta toiveiden toteutuminen vaatii vastarintaa kaikilla rintamilla. Maailman ”republikanisoimista” tulee vastustaa kaikkialla missä sellaiseen törmää. Maailma on niin mukava, että sitä tulee vaalia oikeistolaistumiselta, joka nykyään on synonyymi republikaaneille.

Tässä blogissa on useampaa kertaan käsitelty sitä, kuinka Amerikan uskonnollinen oikeisto kaappasi republikaanisen puolueen juuri sillä tavoin kuin uskonnollisen oikeiston ”pääideologi” Francis Schaeffer hahmotteli asian 40 vuotta sitten.

Suomestakin löytyvät nämä  paikalliset ”republikaanit” ja he ovat ryhmittyneet perustuslaillisten ja kristillisdemokraattien taakse. Näiden organisaatioiden moraalittomuus tulee paljastaa pienintä piirtoa myöten, koska Suomi on niin mukava paikka elää, ettei se saa ”republikanisoitua”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti