sunnuntai 20. elokuuta 2017

George L. kynii kanan



Viikon kohokohtani oli sanailu Suomi24:n luterilaisuus-palstalla George L:n kanssa. Debatti oli suorastaan riemastuttavaa sanailu. Avauspuheenvuoroni löytyy tästä blogista maanantain kohdalta. Sittemmin koko ketju poistettiin Suomi24:sta. Eipä siinä mitään, Aller voi tehdä julkaisualustallaan mitä lystää ja siihen meidän on tyytyminen. Tänään tuo samainen George L. näyttää heittäneen minulle haasteen edelleen Charlottesvillen tapahtumia koskevassa uudessa ketjussa, jossa Georgen lähteenä oli suomalainen fasisti Tiina Wiik. Se kertoo sekä Georgesta että Tiinasta kaiken tarpeellisen.

Palataan nyt kuitenkin siihen pitkään poistettuun ketjuun. Muutama minuutti ennen kuin koko ketju lensi bittiavaruuteen, niin postasin alla olevan selvityksen Georgen lähteenään käyttämästä Carol Swein ja Sweinin uskottavuuskriisistä. Saa nähdä viitsiikö sitä edes ottaa osaa Georgen uuteen ketjuun. Näillä (kristo)fasisteilla näyttää olevan kana kynittävänä kanssasi. Se sopii minulle oikein hyvin, mutta minä valitsen kulloisenkin foorumin.

Carol Sweinilla näyttää olleen vaikeuksia tulla toimeen opiskelijoidensa kanssa. Taannoin Vanderbiltin opiskelijat, mukaan lukien entiset opiskelijat, julkaisivat vetoomuksen, jossa vaadittiin Carol Sweinin väliaikaista erottamista professorin virasta.

Vetoomus ei johtanut opiskelijoiden kannalta toivottuun tulokseen, mutta tennesean.com uutisoi 27.1.2017, että professori Swein on jäämässä eläkkeelle. Näin sekä opiskelijoiden että Vanderbiltin kannalta haitallinen professori poistui pelikentältä enempää harmia aiheuttamatta. Tämän jälkeenhän Swein julkaista vaikka mitä humpuukia, eikä Vanderbiltilla ole asiaan nokan koputtamista.

Tässä välissä on syytä mainita, että yliopistojen entisillä opiskelijoilla on painoarvoa yliopistojen toimintatapojen suhteen. Tämä alumni-joukko on tärkeä yliopistojen rahoittaja. Summat ovat miljardeja dollareita vuositasolla.

Vetoomuksessa mainittiin, että Swein on viranhoidossaan ollut puolueellinen, pelotellut opiskelijoitaan sosiaalisessa mediassa, harrastanut syrjintää opetustilanteissa ja esiintynyt Vanderbiltin edustaja sellaisissa paikoissa, joissa hän ei ole ollut Vanderbiltin edustaja.

Vetooomuksessa mainitaan, että professori Swein on tullut tunnetuksi siitä, että hän on kiihkoilija, suvaitsematon ja epäammattimainen. Vetoomuksen laatijoiden tietoon oli tullut, että Swein propagoi luokassa henkilökohtaisen vakaumuksensa puolesta ja lietsonut vihaan liittyviä ennakkoluuluoja myös luentosalin ulkopuolella.

Vetoomuksessa todetaan, että em. seikat ovat haitanneet opetusta ja kyseenalaistaneet Vanderbiltin maineen akateemisena oppilaitoksena.

Professori Swein on myös julkaissut hänen kanssaan eri mieltä olevien opiskelijoiden henkilökohtaisia tietoja verkossa siten, että tarkoituksena on ollut opiskelijan häpäiseminen. Häpäiseminen on vetoomuksen mukaan kohdistunut sellaisiin opiskelijoihin, jotka eivät ole kristittyjä ja/tai kuuluvat seksuaalivähemmistöihin.

Tällainen nainen on tuo George L:n siteeraama Carol Swein. Sen verran hyvin olen perehtynyt amerikkalaisiin akateemisiin ympyröihin, että ihan helpolla ko. vetoomuksia ei laadita; ei varsinkaan jos mukana on kyseisen oppilaitoksen entisiä oppilaita. Silloin asiat ovat todella pahasti pielessä

Tässä vaiheessa voi jo ennakoida, mitä Sweinin puolustajiksi tällä palstalla ryntäävät kommentoijat sanovat: Kyseessä on vasemmistolainen salaliitto! Kyseessä on kristittyjen vaino! Näistä teemoista voi sitten viritellä erilaisia variaatioita.

Vetoomuksen verkkosivuihin voi perehtyä tuolla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti