maanantai 28. elokuuta 2017

Paperittomien maahanmuuttajien sosiaalietuudet ja persuja vituttaa



Perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio kiukuttelee Uuden Suomen Puheenvuorossa eri maahanmuuttaja ryhmien sosiaalituista. Savio on aiemmin kunnostautunut sekopäisessä hörhöilyssä Ylöjärven kunnallispolitiikassa ja nyt hän vie saman hörhöilyn valtakunnanpolitiikkaan. Nämä persujen lainsäätäjät ovat aina yhtä tietämättömiä laeista ja juuri heidänhän pitäisi olla lainsäätäjinä alan asiantuntijoita. Perusjen typeryys on kaiken kattavaa.

Savio osoittaa idiotisminsa, mutta nnneksi Saku Timonen on taas ollut valppaana oikoen blogissaan Savion idioottimaisuuksia. Seuraavassa ote Timosen blogista.

Jokaiseen perustuslakia sivuavaan juttuuni tulee vakioväitteitä, joiden oikomiseen olen kyllästynyt. Siksi oikaisen tavallisimmat väärinkäsitykset ja vastaväitteet kootusti. Samat asiat olen kertonut ennenkin, mutta uusintoja ovat kaikki vastaväitteetkin.

Nykyinen perustuslaki ei ole vanha, vaan se tuli voimaan 1.3.2000. Se jaettiin silloin jokaiseen kotiin ja ilmeisesti olisi aika jakaa se uudelleen. Mielellään vielä selitysten kanssa Katekismuksen tapaan.

Perustuslain 6 § 1 momentin mukaan ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Kun kerron tämän, niin viimeistään kolmas kommentoija sanoo, että perustuslaki koskee vain Suomen kansalaisia. Ei koske, vaan se koskee kaikkia Suomen lakien vaikutuspiirissä kulloinkin olevia ihmisiä. Se sanotaan selkeästi lain esitöissä. Vanhassa perustuslaissa puhuttiin kansalaisista, mutta uuden lain sanamuoto on tarkkaan harkittu.

Kun kerron tämän, niin vastakommentiksi joku sanoo, että laki on virheellinen, koska ei Suomen lakeja voi soveltaa kaikkiin maailman ihmisiin. Ei voikaan, sillä kaikki maailman ihmiset eivät ole Suomen lakien vaikutuspiirissä ennen kuin he tulevat Suomen alueelle.

Tässä vaiheessa nostetaan esiin 6 § 2 momentti, jossa sanotaan näin:

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Hyväksyttävä peruste asettaa eriarvoiseen asemaan ei ole mikä tahansa kenen tahansa hyväksyttävänä pitämä peruste, vaan perusteiden on oltava hyväksyttäviä koko perusoikeusjärjestelmän kannalta. Perustuslakivaliokunta on linjannut, että lailla ei voida mielivaltaisesti asettaa ihmisiä tai ihmisryhmiä toisia edullisempaan tai epäedullisempaan asemaan.

Minulla ei ole asiaan mitään lisättävää. Timosen blogin voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti