maanantai 31. heinäkuuta 2017

Sex, drugs & rock'n'roll



Otsikon 60-lukulainen ohje nuorille on edelleen hyvä ohje. Tosin aika saattaa kullata omat muistot.

Tuolla vuosikymmenellä päästiin lopulta eroon aiempien sukupolvien taantumuksellisesta konservatismista. Nuoret alettiin nähdä ihmisinä, eikä suinkaan jonain lisääntymistuotteina, joiden tarkoitus olla näkymättömiä ja äänettömiä, hädin tuskin ihmisiä. Yhteiskunta suhtautui tuolloin nuoriin jonain sellaisena epämääräisenä ihmismassana, jonka tuli tulevaisuudessa tyydyttää yhteiskunnan tuotantotarpeet vailla kovinkaan kummoisia vapausoikeuksia ja vailla yksilöllisyyttä.

Mutta me teimmekin vallankumouksen, jonka hyödyistä länsimaissa kaikki jälkeemme syntyneet ihmiset ovat päässeet nauttimaan.

Me olimme ensimmäinen sukupolvi, joka haistatti pitkät vanhempiemme häiritsevän taantumuksellisemme maailmankuvalla. Me kiksauttelimme enemmän kuin kukaan ennen meitä, me laajensimme tajuntaamme kemiallisilla mielenmuokkaajilla ja musiikkiamme ei enää määritelty edellisten sukupolvien mieltymysten mukaan.

Sittemmin taantumuksellinen aines on yrittänyt konservatiivisen imperiumin vastaiskua, mutta hyvin sukupolvemme on säilyttänyt liberaalit asemansa.

Nyt kun meidän sukupolon väistymässä, on nuorison aika jälleen tehdä vallankumous ja nitistää viimeiset taantumuksellisen konservatiiviset ainekset, tai ainakin ajaa sellaiset niin kauas marginaaliin, etteivät ne pääse realisoimaan ideologiaansa liittyviä haittoja.

Otsikon harrastukset ovat muuttuneet valtavirran harrastuksiksi. Jotain uutta pitäisi keksiä. Mutta mitä? Sen saavat nykyiset nuoret ihan itse päättää. Heillä on kaikki resurssit tappaa konservatismin syöpäkasvain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti