perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kansallismielisten antenniosasto



Otsikko on eräs variantti Petra Nyqvistin Uuden Suomen Puheenvuorossa julkaiseman blogin kommenttiosuudessa esitetystä minulle aivan uudesta termistä ”kansallismielisten antenniosaston suurmiehet.” Siinä on oikein osuva nimi näiden fasististen marginaaliryhmien johtohahmoille.

Nyqvist oli otsikoinut bloginsa: Rutinuiva, kansallismielinen puolue ei synny väkisin synnyttämällä. Nyqvistin blogi on Puheenvuoron parasta antia pitkään aikaan. Se kannattaa käydä lukemassa ihan alkuperäisessä muodossaan (linkki tämän kirjoituksen lopussa). Tällaisessa blogin kommentaarissa ei oikein pysty tekemään oikeutta alkuperäiselle tekstille.

Nyqvist listaa näitä suomalaisia hypoteettisesti kansallismielisiä organisaatioita. Olin jo unohtanut monet ja muutama uusi nimikin tuotiin ihmeteltäväksi. Nyqvistin teemoja on käsitelty tässäkin blogissa, mutta ei kuitenkaan niin kattavasti, eikä varsinkaan niin tyylikkäästi.

Yleensä nämä fasistiset kansallismieliset ovat hanakasti kommentoimassa, mutta tällä kertaa yritykset jäivät pariin räpellykseen. Äänessä oli tietenkin tamperelainen Marko Parkkola, joka tuntuu päivystävän Puheenvuorossa. Anarkistisivusto takku.net:in mukaan Parkkola päätyy mielenilmausten yhteydessä putkaa. No niin päätyy kaiketi muutama anarkistikin. Parkkolaan pätee kuitenkin juuri tämän postauksen otsikko.

Jotta kansallismielisten fasistit eivät jäisi niin pahasti alakynteen, niin hätiin riensi persujen päivystävä dosentti, Arto Luukkanen, kirjoituksellaan Epäilen Pekka Haavistoa vihapuheesta. Hassu höpöttäjä tuo Luukkanen.

Tuo Luukkasen hengentuote oli niin tyypillistä fasistista persua: kun valideja vasta-argumentteja ei pystytä esittämään, niin tehdään olkiukko, jota mäiskitään mielinmäärin. Antenniosastoon pääsi Luukkanenkin, sillä yritys johdattaa keskustelu sivuraiteelle tekee dosentistakin antenniosaston suurmiehen.

Näitä antenniosaston sepustuksia on hauska lukea.

Petra Nyqvistin blogi löytyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti