tiistai 18. heinäkuuta 2017

Petteri Hiienkoski uusi kristofasismin ykkösnyrkki Suomessa



Patmoksen Juha Ahvion vetäessä rokulia kesän kunniaksi, Suomi on saanut uuden kristofasismin ykkösnyrkin. Hepun nimi on Petteri Hiienkoski.

Petteri on ollut aktiivinen blogikirjoittaja Uuden Suomen Puheenvuorossa. Juttujen sisällöistä hetken kuluttua.

Hän on myös pyrkinyt eduskuntaan sekä 2011 että 2015 vaaleissa kristillisdemokraattien listalta. Noiden vuosien vaalikoneista selviää tuolloinen Hiienkosken positio eri aiheista. Nyt seuraa spoiler alert: Petteri Hiienkoski on noista ajoista radikalisoitunut ja on nykyään perussuomalaisten äärimmäisen oikean laidan linjoilla. Petteri myötäilee kaikessa Laura Huhtasaarta aina kun Laura suvaitsee sanoa jotain. Se kertoo sekä Petteristä että Laurasta paljon. Molemmat tunnustavat olevan kreationisteja. Tosin Petteri ei ole kertonut, onko hän YEC kuten Laura.

Hiienkoski ilmoittaa ammatikseen dokumentaristi, joten Petteriltä voisi odottaa faktapohjaisuutta kirjoituksissaan, mutta hänpä puhuu samaa puppua kuin Ahvio kaikkine lainauslouhintoineen päivineen. Faktoja Petterin jutuista ei juuri löydy, kuten ei löydy Ahvionkaan hengentuotteista.

Uuden Suomen profiilissaan Petteri ilmoittaa myös olevansa elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. Näitä aiheita hän opettaa HEO:ssa, joka nyt kuvioon sopivasti sattuu olemaan patavanhoillinen oppilaitos.

Lukaisin silkasta mielenkiinnosta kaikki tämän kristofasismin uuden ykkösnyrkin kirjoitukset Usarin Puheenvuorosta. Siinä olikin melkoinen luku-urakka, koska ensimmäisen kirjoitus Puheenvuorossa on päivätty 15.2.2011 ja otsikoitu: Kokoomus myöntämässä virheensä ennen vaaleja. Tuon jälkeen blogeja on ilmestynyt tasaiseen tahtiin, toisinaan useampi per kuukausi.

Kuten tuossa yllä sanoin, Hiienkosken ajattelu on radikalisoitunut tarkastelujakson aikana. Tällaiset pienet tutkimusmatkat kirjoittajaan ajatteluun ovat tavallisesti viihdyttäviä, toisinaan myös informatiivisia koskien Petterin ajatusmaailmaa. Eivät ainoastaan islamistit ja jihadistit radikalisoidu, sama koskee kristillisiä piirejä Hiienkosken ja kumppanien tapauksessa.

Viimeaikaiset Petterin kirjoitukset ovat olleet aika paljon Ahvion käsittelemien teemojen toistoa: maahanmuutto ja homot närästävät Petteriä, ilmastonmuutos on humpuukia ja muutenkin tiede on väärässä. Kaiken mitä Ahvio, ja vähäisemmässä määrin Puolimatka, ovat sanoneet, Petteri toistaa.  Ilmeisesti noiden kristofasistien keskuudessa on vain yksi tapa kirjoittaa uskonnollisen oikeiston suosikkiaiheista. Tosin nekin mielipiteet on kopioitu amerikkalaisista vastaavista kirjoituksista.

Petteri myös toisinaan kommentoi muiden blogeja, Sama meno sielläkin vallitsee kuin Petterin omissa blogeissa.

Kun tarkkailee Hiienkosken lähteitä (hän tosiaan mainitsi kerran lähteinään käyttämänsä julkaisut), niin sieltä löytyvät Daily Caller, Breitbart ja moni muu amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston ja alt-rightin julkaisu.

Hauskoja lukuhetkiä, sillä Petterin blogiarkisto löytyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti