maanantai 3. heinäkuuta 2017

Rikosilmoitus Raamatusta ja Koraanista



Luen päivittäin Uuden Suomen Puheenvuoroa, mutta yksi mielenkiintoinen kirjoitus oli mennyt ohi. Pentti Lindeman julkaisi eilen blogin otsikolla: Tein poliisille rikosilmoituksen Raamatun ja Koraanin teksteistä.

Tekstin pointti oli lyhyesti se, että sekä Raamattu että Koraani sisältävät vihapuhetta ja yllyttävät väkivaltaan. Niin se on vaikka änkyrät kovasti yrittävät todistella asian olevan toisin.

Lindeman perustelee kirjoituksessaan erittäin hyvin tekijät, joiden perusteella hän on tehnyt asiasta em. rikosilmoituksen. Muistaakseni tätä on yritetty ennenkin, eikä rikosilmoitus johtanut mihinkään. Asiaa on kuitenkin tärkeää pitää esillä. Jos Lindemanin rikosilmoitus ei tuota tulosta, niin tehdään uusi rikosilmoitus aina niin kauan kunnes sekä Raamatun että Koraanin tekstit joutuvat tutkintaan.

Aika mielipuolista, että esim. lapsia ja nuoria pyritään suojelemaan milloin miltäkin haitalliseksi katsotulta ilmiöltä ja asialta, mutta uskonnollisiin teksteihin ja niistä johdettuihin käytäntöihin sovelletaan eri standardia.

Uskontojen on osoitettu olevan haitallisia ja silti sekä Raamattua että Koraania pyritään ajamaan osaksi lainsäädäntöä siten, että niiden myrkylliset ja tappavat näkemykset olisivat relevantti osa lainsäädäntöä.

Uskonnonvapauslain kaiketi katsotaan suojaavan näitä rikollisia tekstejä. Sinänsä erittäin tekopyhää, että uskonnonvapauden nojalla voidaan kiihottaa kansanryhmää vastaan, yllyttää väkivaltaan suosia toimia jotka ovat selvästi laittomia.

Lindemanin tekstin voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti