lauantai 15. heinäkuuta 2017

Perussuomalaisten seuraava kompastuskivi Venäjä



Perussuomalaisten viime kuussa tapahtuneesta hajaannuksesta on kirjoitettu rivi jos toinenkin. Näille ääriryhmille, jollainen persutkin on, sattuu tyypillisesti lahkoutuminen aina pienempiin osiin. Seuraavaa persujen hajaannusta odotellessa…

Seuraava lahkoutuminen tapahtuu ehkä persujen Venäjän suhteiden puitteissa. Persujen fasismi on joko Putinin trollien propagoimaa fasismia tai sitten ihan perinteistä eurooppalaista fasismia. Amerikkalaistyylinen kristofasismi ei oikein taida olla persujen agendaan sopivaa. Sitä paitsi amerikkalainen fasismi, sellaisena kuin se esiintyy republikaanisen puolueen puitteissa, on pelkkä ekstensio venäläisestä fasismista, koska USA on nykyään Venäjän provinssi.

Entinen persu, Simon Elo, on spekuloinut Jussi Halla-ahosta sellaista, että Halla-ahokin olisi Putinin trolli. Toisessa yhteydessä Halla-aho on taas kieltänyt persujen olevan Venäjän asialla. Halla-aho on jopa ainakin näennäisesti ollut huolissaan Venäjän vaikutuksen kasvamisesta Suomessa.

Asiaa hämmentää mvlehden ympärillä hengailevat persujen kannattajat. mvlehtihän on täysin profiloitunut Putinin trolliksi. Siinä onkin Halla-aholla puuhaa kun yrittää sovitella persujen eri fasististen fraktioiden välillä.

Persut kansanedustajat eivät ole juurikaan itse avautuneet persujen problemaattisesta suhteesta Venäjään. Eurooppalaisten fasististen ryhmittymien kanssa tehty yhteistyö on taas hyvin dokumentoitu ja verifioitu. Yksi tällainen organisaatio on sakasalainen AfD, vaihtoehto Saksalle. Persujen eri fraktiot ovat taas yhteistyössä mikä kenenkin kanssa.

Onko venäläisillä mielen mielenkiintoa vallata perussuomalaiset? Heillä kuitenkin on pitkät perinteet vaikuttaa Keskustan ja Kokoomuksen kautta. Vanhat änkyräkommunistithan eivät koskaan kuuluneet valtapolitiikan kärkinimiin.

Olisi mielenkiintoista kuulla vielä elossa olevien poliitikkojen näkemykset venäläisten vaikuttaminen ja soluttautuminen suomalaiseen päätöksentekoon. Mieleen tulevat ensimmäiseksi Paavo Väyrynen ja Ilkka Kanerva. Rehellistä itsekriittistä analyysiä heiltä tuskin voi odottaa.

En odota persujen pääsevän koskaan yksimielisyyteen siitä, miten Venäjään tulisi suhtautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti