keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Mikromellakka Helsinki-Vantaalla - tapaus Toiviainen



Eilen kommentoin lyhyesti turvapaikanhakijoihin kohdistuneiden palautuslentojen vastustamista Helsinki-Vantaalla. Juttuun liittyi todella pienimuotoinen mikromellakka turvapaikanhakijoita puolustaneen papin, Marjaana Toiviaisen, taholta ja vastapuolena oli poliisi.

Toiviainen oli ollut matkalla Kabuliin palautettavien kanssa, mutta poliisi oli napannut Toiviaisen kiinni ja pistänyt hänetkin putkaan. Toiviainen oli telonut itseään lievästi jupakan yhteydessä. Hän kertoi asiasta FB-päivityksessään.

Kaikkein hassuinta oli, että Suomi ensin hörhöt ja rajakki-vajakit pitivät poliisin toimintaan liioiteltuna. Nuo hörhöt ja vajakit ovatkin viime viikkoina kritisoineet juuri poliisia, kun muuta kritisoitavaa ei tunnu oikein olevan. Aika tekopyhää selektiivisyyttä vajakeilta.

Aika hassua on myös, että kaltaiseni ateisti joutuu puolustamaan kristityn papin toimintaa. Olen jo niin vanha, että muistan oikein Martin Luther King ja Malcolm X:n kansalaisaktivismin. Näen Toiviaisen toiminnassa paljon samaa.

On oikein ilahduttavaa, että Toiviainen suhtautuu asiaansa niinkin vakavasti, että valmis pieniin yhteenottoihin virkavallan kanssa. Poliisilla on asiassa omat intressinsä ja toimintaohjeensa, mutta Toiviaisen kaltaisia ihmisiä tarvitaan, jotta Suomi Ensin hörhöt ja rajakki-vajakit eivät hypi silmille.

On suorastaan noloa, että me sekulaarit humanistit emme ole tehneet tarpeeksi turvapaikanhakijoiden hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti