perjantai 28. heinäkuuta 2017

MV-lehden hiipuminen



Tosiaan MV-lehti on ollut pimeänä eilisestä lähtien, mutta eiköhän se jossain muodossa ala pian taas ilmestyä.

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on MV-lehden kulurakenne? Kyseinen verkkojulkaisu taisi lähteä pienen porukan äärioikeistolaisesta harrastuksesta. Mikään suuri bisnes MV-lehti tuskin ollut, eikä sellainen taida olla Oikea Mediakaan.

Jos arvelut MV-lehden ja Oikean Median talousvaikeuksista pitävät paikkansa, niin asia on linjassa noiden julkaisujen amerikkalaisten esikuvien, Breitbartin ja Daily Callerin yms, laskeneiden mainostulojen kanssa. Amerikkalaisilla julkaisuilla on etulyöntiasema siinä, että heillä on rahoittajinaan varakkaita yksityishenkilöitä, uskonnollisia yhteisöjä, think tankeja ja monta vihajärjestöksikin luokiteltua järjestöä.

Näiden äärioikeistolaisten verkkojulkaisujen suosio on tainnut pudota jo pelkästään sen takia, että Venäjän vaikutusyritykset USA:n vaaleihin on hyvin dokumentoitu ja verifioitu. Suomessa taas on pitkät perinteet itänaapurin mielipidevaikuttamisesta. Ehkä suomalaisten olisi pitänyt konsultoida USA:n viranomaisia KGB:n jatkeen FSB:n jo vuosikymmenten ajalta tutuksi tulleista menettelytavoista. Ainakin Viron tiedustelupalvelu on toimittanut tietoja amerikkalaisille kollegoilleen Trumpin lähipiirin tekemisistä/tapaamisista Euroopassa. On myös raportoitu, että Puolan tiedustelupalvelu olisi toiminut samoin. Tämä on Puolan nykytilanne huomioon ottaen hieman erikoista, joten tästä voi päätellä, että puolalaisten tiedustelutoiminta ei ole äärioikeistolaisten hallussa.

Kaapelitelevision puolelta Fox News ei sekään ole säästynyt sekä katsojalukujen että tulojen taantumiselta. Jopa MSNBC on tiettyjen ohjelmasegmenttiensa kanssa (esim. Rachel Maddow Show) ajanut ohi Fox Newsistä. Foxilta sai jo aiemmin tänä vuonna potkut Bill O’Reilly ja muutama vähemmän katsojia keräävä mediapersooona. Nämä kaikkein oikeistolaisimmat puhuvat päät näyttävät putoavan yksi kerrallaan mediakentästä. Tässä mielessä MV-lehdenkään tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä.  Hard core fanit sentään pysynevät mukana.

Sellainen blogi kuin patribotics.com (patriboticsisn alaotsikko on: Exposing Vladimir Putin’s War on America) on nyt viimeksi raportoinut siitä, että Fox News olisi tutkinnan kohteena aiheena Venäjän vaikuttaminen vaaleihin. Missään muussa lähteessä asiaa ei ole toistaiseksi mainittu. Ennenkin patribotics on uutisoinut aiheista, jotka on verifioitu viikkoja ja jopa kuukausia myöhemmin. Tuon blogin osumatarkkuus on ollut hämmästyttävän hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti