torstai 20. heinäkuuta 2017

Vapaa maailma kumoaa Putinin hallinnon tavalla tai toisella



Nyt kun Yhdysvalloista on tullut ainakin ylimmän valtionjohdon tasolla Venäjän (lue: Putinin) provinssi, niin vapaan maailman edustus lankeaa eurooppalaisten (lue: Euroopan Unionin) harteille.

Amerikkalaisten kun pysyvät siellä omalla mantereellaan, niin heidän ongelmansa eivät juuri vaikuta vapaaseen maailmaan eli Eurooppaan.

Vapaan maailman suurimman uhkan muodostaa tietenkin Venäjä. Vähän väliä venäläiset pullistelevat; viimeksi tänään Venäjän laivasto pullisteli Itämerellä kiinalaisten tuella.

USA:n vuoden 2016 vaalien yhteydessä saimme oivan esimerkin Venäjän sekaantumisesta vaaleihin. Miksi siis vapaa maailma ei sekaantuisi Venäjän asioihin? Esimerkkejä ja hyviä esikuvia löytyy Neuvostoliiton ajalta, jolloin vapaa maailma propagoi demokratiaa idän suuntaan. Neuvostoliiton romahtaessa oli lyhyt ja toiveikas hetki, mutta niinhän siinä kävi, että putinistit ja oligarkit kaappasivat ja rosvosivat vallan. Se oli demokratian loppu Venäjällä ainakin sillä kertaa.

Ehkä vapaan maailman olisi otettava käyttöön samat metodit kuin Putin ja hänen trollinsa USA:n vaalien yhteydessä. Vapaa maailmakin voi värvätä niitä moldovalaisia ja albaanialaisia trolleja vaikuttamaan venäläisten mielipiteeseen siten, että tuloksena on Putinin syrjäyttäminen vallasta ja korvaaminen demokraattisilla instituutioilla.

Vapaa maailma voi avustaa orastavaa demokratia-liikettä Venäjällä. Taloudellisen avun lisäksi voimme toimittaa Venäjälle puhelimia, tietokoneita, ohjelmistoja, salaustekniikkaa ja mitä nyt ikinä Putinin syrjäyttämiseen tarvitaankin. Verkkovaikuttaminen on sekin hyvä lähtökohta.

Vapaan maailman suhtautuminen Vladimir Putiniin ja hänen hallintoonsa tulee jäätävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti