maanantai 10. heinäkuuta 2017

Viime viikon mikro- ja makromellakat



Viikko sitten nähtiin mikromellakka Helsinki-Vantaalla, kun pieni joukko turvapaikanhakijoiden palautuslentoja vastustavia osoitti mieltään. Viikonloppuna Hampurissa G20-kokouksen yhteydessä olikin sitten vähän isompi tapahtuma.

Kun viime viikolla seurasi keskustelupalstoja, niin äänekkäimmin mikro- ja makromellakkaa arvostelivat persuihin kuuluvat kommentoijat. Asia ei ole lainkaan yllättävää: persut ovat niitä äänekkäimpiä kriitikkoja, jos vain kritisoitavaan asiaan saadaan jotenkin liitettyä todelliset tai kuvitellut vasemmistolaiset. Jos ei saada, niin ne liitetään kuitenkin. Faktathan eivät ole koskaan olleet äärioikeiston bravuureita. He tietävät tämän itsekin ja siksi valehtelua ja paskanpuhumista kutsutaan vaihtoehtoisiksi faktoiksi.

Näiden äkkiväärien oikeistolaisten mielestä poliisin olisi pitänyt ampua kohti mielenosoittajia, kiinnisaadut ”huligaanit” taas olisi pitänyt sulkea pidätysleireihin. Ihmeellinen fiksaatio näillä änkyröillä leireihin, vaikka juuri heidän edeltäjänsä ovat käyttäneet leirejä kaikkein epäeettisimpiin tarkoituksiin – ihmisten tappamiseen.

Äkkiväärien oikeistolaisten kaksoisstandardi on sekin huvittava: he voivat vaatia vastustajiinsa sovellettavan vaikka mitä toimenpiteitä, mutta sitten kun heihin itseensä käytetään täsmälleen samoja toimenpiteitä, niin siitä alkaa nillitys, uhriutuminen, pöyristyminen  ja muu sen sellainen.

Hampurin mielenilmaus oli jo mittakaavansa puolesta merkittävä tapahtuma. Valitettavasti loppukesästä kukaan ei enää muista sitä, eikä varsinkaan niitä asioita joita mielenosoittajat ajoivat. Jotta Hampurin kaltaisilla episodeilla olisi kestävää merkitystä, niin niitä tulisi jatkaa tarpeeksi kauan – kuukausia ja jopa vuosia katkeamattomasti. Se vaatii osallistujilta melkoista omistautumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti