lauantai 22. heinäkuuta 2017

USA:n romahtava imperiumi



Nuorena ajattelin Neuvostoliiton romahtavan, mutta en ikinä ajattelut sen tapahtuvan niin nopeasti kuin se lopulta tapahtui. Asevarustelukilvassa neuvostoliittolaiset eivät pärjänneet, vaikka pullistelivatkin sotilaallisella voimallaan.

Aina kun mikä tahansa imperiumi alkaa pullistella, niin se on takuuvarmasti taantuva ja romahtava imperiumi. Juuri tällä hetkellä saamme todistaa reaaliaikaisesti Yhdysvaltain imperiumin romahtamista. Romahduksen nopeus on vain vielä hiukan epäselvää. Selvää taas on se, että mikään suurvalta ei ole ikuinen.

RawStory siteerasi AlterNetin juttuja otsikolla: American Empire may be collapsing so Pentagon recommends increasing military presence.

Kuten sanottua, kaikki tuo on aina toteutunut taantuvien imperiumin suhteen.

Toinen huomioitava seikka, joka myös ilmenee käyttämästäni lähteestä, on valvonnan ja kontrollin lisääminen koskien myös yksittäisten kansalaisten valvontaa. Valvonnallakaan ei imperiumin romahtamista pystytä estämään, korkeintaan hidastamaan.

Nykyiselle USA:n korkeimmalle johdolle suomalaisten olisi syytä antaa oppitunti ”suomettumisesta”, itänaapurimme vaikutuskeinoista oman imperiuminsa taantumisen ja romahtamisen kuluessa.

Tosin nykyinen Venäjä on jälleen taantuva ja romahtava imperiumi. Tästä olkoon osoituksena Venäjään militaristinen pullistelu kaikkialle maailmassa.

Käykö nykyiselle USA:n johdolle kuten Ceausesculle? Kun tarpeeksi rankasti kaventaa kansalaisten elinehtoja, oma hengenlähtö on lähellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti