sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Republikaanit maailman vaarallisin järjestö



Noam Chomsky esitti keväällä 2017, että Yhdysvaltain republikaaninen puolue on maailman vaarallisin organisaatio; vaarallisempi kuin Isis tai mikä tahansa muu järjestö.

Isis ja muut vastaavat eivät uhkaa ihmiskunnan olemassaoloa kokonaisuudessaan, mutta republikaanien esivaaleista alkaen vuoden 2016 vaalikierroksella jokainen republikaaniehdokas ja koko puolue ajaa asioita, jotka vaarantavat ihmiskunnan olemassaolon. Ilmastonmuutosdenialismi on haittatekijöistä ehkä kaikkein räikein, mutta koko republikaanien puolueohjelma on sellainen, että jos sen esittäisi mikä tahansa muu organisaatio, niin asiasta nousisi kansainvälinen kohu. Sellaiseen puututtaisiin nopeasti, mutta GOP näyttää nauttivan erikoissuojelua, joka estää sen luokittelemisen terroristijärjestöksi.

Sisäpolitiikassa republikaanit haluavat palauttaa Yhdysvallat 50–luvulle, ei 1950-luvulle vaan 1850-luvulle. Tällaista mallia propagoivat muillekin sopivana järjestelmänä.

Republikaanien sotilaallinen pullistelu se vasta vaarallista onkin. Kaikkien taantuvien imperialististen valtioiden taipumuksena on ollut militarismi ennen romahdusta. Mikään ei viittaa siihen, että nykypäivän republikaanit ja Yhdysvallat olisi poikkeus tässä suhteessa.

Kun seuraa amerikkalaisten touhuja, niin mieleen tulee aivan ensimmäisenä Neuvostoliitto ja sen Kommunistinen puolue ajalta ennen koko Neuvostoliiton loppua. Republikaanit kulkevat samaa tietä alati kiihtyvällä vauhdilla. Ennen loppua tulee taas ruumiita, valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti