sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Väyryselle ei vetoapua Venäjältä



Neuvostoliittoa ei enää ole, jatkeena toimii Venäjä. KGB:tä ei enää ole, jatkeena toimiin FSB. Kaikesta em. huolimatta Neuvostoliiton kätyri, Paavo Väyrynen, pyrkii taas ja nyt jo neljättä kertaa presidentiksi. Tälläkään kertaa, kuten ei parin edellisenkään yrityksen yhteydessä, Venäjältä ei tule vetoapua Väyryselle.

Maailma on perusteellisesti muuttunut ja Väyrynen on muinaisjäänne tuolta muinaiselta ajalta. Väyrysen jutut eivät ole seuranneet aikaansa vaan jämähtäneet neuvostoimperiumin aikaisten julistusten tasolle.

Nykyisen Venäjän johdolle Väyrynen on turha heppu, harmiton höperö vanhus. Venäläiset panostavat pelimerkkinsä aivan muille ehdokkaille.

Tietenkin Venäjän intresseissä on Väyrysen EU- ja eurovastaisuus, sotilaallinen liittoutumattomuus ja joku täysin hämärä itsenäisyysaate. Kaikkia näitä Väyrynen ajaa, vaikka Venäjä ei pyrkisikään vaikuttamaan Väyryseen.  Väyrynen on menneisyytensä vanki, uudistumiseen kykenemätön muinaisjäänne, jollaista sopisi käydä ihailemassa museossa

Edellisen perusteella Väyrysen on turha haaveilla Kremlin tuesta. Sekä Väyrynen että Kremlin ryvettyivät Vladimirov-jupakan yhteydessä, eivätkä suomalaiset ole unohtaneet. Sitä paitsi kun kysymys on Väyrysestä, niin kaikki hänen sanomisensa ja tekemisensä ovat suurennuslasin alla.

Väyryselle irtoavaa tukea heikentää myös se, että tällä hetkellä ehdolla on jo neljä perinteistä porvaria: Sauli Niinistö, Matti Vanhanen, Nils Torvalds ja nyt sitten Väyrynen.

Noista neljästä Niinistö ja Väyrynen alkavat olla seniilin vanhuksen iässä. Iän tuoma kokemus ei ole enää etu vaan painolasti. Se on nyt nähty mitä tuhoa seitsemänkymppinen vanhus on aiheuttanut Valkoisessa talossa.

Suomen presidentinvaaleissa 2018 Paavo Väyrynen on huumoriosaston side kick, viihdettä kansalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti