perjantai 7. heinäkuuta 2017

Neuvostoliitto voitti lopulta kylmän sodan



Siltä tuo vaikuttaa, kun tarkastelee maailman tapahtumia vaikka vain viimeisen parin vuoden ajalta. Neuvostoliittoa ei enää ole, mutta sen seuraaja Venäjä on onnistunut siinä mihin aseet ja asevarustelu eivät pystyneet.

Muinaisella Neuvostoliitolla ei ollut mitään mahdollisuuksia amerikkalaisten aseteknologista ylivoimaa vastaa. Imperiumin hajoamisen jälkeen Venäjältä meni 25 vuotta siihen, että he pystyivät kyykytttämään länsimaita.

Yhdysvalloista tuli Neuvostoliiton perillisen Venäjän siirtokunta. Tähän tarvittiin republikaanisen puolueen valtaus ja siitä seuraava myöhempien aikojen trumpismi. Pirullisen nerokas strategia! USA:ssa oli valmiina kaikki rakenteet ja vaikka en nykytilasta pidäkään, täytyy antaa pisteet Venäjälle siitä, että he pitkäjänteisesti, systemaattisesti, johdonmukaisesti ja kärisvällisesti toteuttivat soluttautumista republikaaneihin. Vallankaappaus ellei peräti vallankumous tapahtui vuonna 2016.

Jos oli Neuvostoliiton aikana Suomi täynnä ”hyväuskoisia hölmöjä” Neuvostoliiton kätyrien lisäksi, niin saman toistaminen Yhdysvalloissa, nyt vain Venäjän nimissä, on aika mittava saavutus. Ehkä noiden suomalaisten hölmöjen olisi pitänyt konsultoida amerikkalaisia, sillä luulisi suomalaisilla olevan reilusti omakohtaista kokemusta vehkeilystä tuon itäisen suurvallan kanssa. Tosin se aika on Suomen historiassa noloakin nolompaa.

Jos en osannut odottaa neuvostoimperiumin nopeaa romahdusta, en osannut odottaa myöskään USA:n siirtymistä totalitaariseen itäleiriin.

Tähän väliin on huomautettava, että Trumpin kavereista Carter Page ja Paul Manafort olivat ensimmäisiä Micheal  Flynnin lisäksi, jotka jäivät läntisten tiedustelupalvelujen haaviin. Huvittavaa on myös se, että Viron tiedustelupalvelu varoitti amerikkalaisia kollegoitaan noiden heppujen vehkeilystä. Virolaisilla on kovat kokemukset itäimperiumin sorrosta, joten eipä oikeastaan ole lainkaan yllättävää, että juuri virolaiset kunnostautuivat noiden konnien paljastamisessa. Ehkä virolaiset eivät tunne samanlaista historian painolastia kuin suomalaiset.

Jäljellä on enää kysymys siitä, kestääkö venäläisten hallinto Yhdysvalloissa? Löytyykö Amerikasta sellaisia vastavoimia, että demokratia pystytään palauttamaan? Tuskin ainakaan niin kauan kuin nykymuotoinen republikaanipuolue on olemassa. Ehkä demokratia voidaan palauttaa hajottamalla ja kiletämällä republikaanit kuten tehtiin kansallissosialisteille Saksassa. Tähän eivät venäläiset kyllä kovinkaan helposti taivu. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Stephen Colbert ja Noam Chomsky olivat yhtä mieltä siitä, että republikaanit ovat tällä hetkellä maailman vaarallisin organisaatio. Ei käy kiistäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti