keskiviikko 15. elokuuta 2018

Timo Soini sai sanottua sanottavansa - paskapuhemittari hypähti tappiin


Viikon puheenaihe on ollut ulkoministeri Timo Soinin möläytys koskien Argentiinan aborttilakia.

Timo on saanut kuraa niskaansa ja ihan aiheesta. Aina kun Soini sanoo jotain, paskapuhemittari hyppää ihan tappiin, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Timo onkin paskapuheessa aivan ainutlaatuinen suomalainen poliitikko. Moni pääsee lähelle, mutta harva pystyy ylittämään Soinin suoritusta. Poliitikoista vain Päivi Räsänen on lähellä Soinin ylivertaisuutta. Täten tuskin on yllätys, että juuri Päivi Räsänen on ryhtynyt raivokkaaseen Timo Soinin puolustukseen.

Nämä ”uskonsankarit” ovat kovia uhriutumaan. Voi sitä kitinää, mitä he pitivät sananvapaudesta, uskonnonvapaudesta ja mielipiteenvapaudesta. Kaikki nämä toteutuivat Soinin lausunnossa oikein hyvin. Kukaan ei sensuroinut Soinia ennalta.

Se että todella typeristä lausunnoista joutuu tilille, on juuri liberaalin demokratian hyve. Ajattelunvapauttakaan ei ole rajoitettu, mutta typeriä ajatuksia tulee sanoa typeriksi.

Soinia koskevassa puolustuspuheessaan Päivi Räsänen esitti jotain sellaista, että mielipiteistä voidaan neuvotella, mutta vakaumukset eivät ole kaupan. Typerähän Räsänenkin on, mutta että näin typerä, se on jo kovan luokan suoritus.

Soinin ja Räsäsen vakaumus ei ansaitse mitään kunnioitusta tai arvonantoa. Kristillinen vakaumus on pelkkään mytologiaan perustuvia selvästi epätosia väitelauseita ja sellaisista voidaan johtaa pelkästään haitallisia, koomisen haitallisia, yhteiskuntapoliittisia toimintaohjelmia. Soinin ja Räsäsen vakaumus ei kestää edes yksinkertaista kriittistä tarkastelua. Parin tuhannen vuoden kristillinen tyrannia joutaakin jo mennä.

Abortista on tässäkin blogissa kirjoitettu ihan tarpeeksi, joten en toista kaikkea jo kertaalleen sanottua, en ainakaan tällä kertaa.

Mitä enemmän Soini ja Räsänen aukovat päätään, sitä lähempänä on uskonnon marginalisoituminen suomalaisessa yhteiskunnassa. Oikein odotan aikaa, jolloin uskonnollisilla vakaumuksilla ei ole sijaa lainsäädännössä ja kaikessa muussa yhteiskuntaa koskevassa debatissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti