perjantai 17. elokuuta 2018

Soinin ja Räsäsen kierrätetyt "argumentit"


Timo Soinin kaksinaismoralismi on taas huipussaan. Kun hänen kannattamansa kristinuskon suuntaus saa ikävää huomiota, niin mitkään valkopesun keinot eivät jää käyttämättä. Tämä onkin ainoa kristinuskon suuntauksia yhdistävä tekijä.

Muutama viikko sitten ulkoministeri Soini puhui pehmeitä abortista. Soini ei kaiketi voi hyväksyä aborttia missään tapauksessa. Nyt kun katoliset papit ovat taas pedofiliakohun keskellä, niin Soini on kieli keskellä suuta. Hieman kiemurrellen hän tuomitsi noiden katolisten pappien teot.

Soinilta on realiteetit ihan vinksallaan pelkästä uskonnollisesta vakaumuksestaan johtuen. Tällainen harhainen heppu edustaa Suomea kansainvälisillä foorumeilla.

Sanotaan tämä vanha juttu taas: uskonnollinen vakaumus diskvalifioi kenet tahansa mistä tahansa! Poikkeuksia ei tunneta.

* * *

Seurattuani pitkään suomalaista uskonnollista ja uskontopoliittista kenttää, niin olen huomannut, että aina samat henkilöt esittävät kaikkein mielipuolisimmat kommentit. Puolimatka on ihan oma lukunsa, mutta perinteiseen kesäiseen tapaan Päivi Räsänen herää kommentoimaan menoa. Vuosi vuodelta Päivin vaikerointi saa entistä mielipuolisempia piirteitä. Samoja argumentteja kierrätetään joka vuosi siitä huolimatta, että jokainen Päivin ns. argumentti on debunkattu jo satoja vuosia sitten.

Sitten on tietenkin nämä vähäisemmät fundamentalistit, jotka mölyävät keskustelupalstoilla aina kun Puolimatka, Räsänen tai Soini joutuu pulaan oman typeryytensä takia.

Mikä saa heidät puolustamaan selvästi epätosiin väitteisiin perustuvaa vakaumusta? Faktat eivät ole, eivätkä ole koskaan olleetkaan, heidän puolellaan.

Tällainen älyllinen epärehellisyys koskee kaikkien uskontojen eri suuntauksia, eikä niihinkään tunneta poikkeuksia.

* * *
Olisi jo korkea aika ”uskonsankareidenkin myöntää, että heillä ei ole mitään evidenssiä omien möläytystensä tueksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti