lauantai 4. elokuuta 2018

Aino Pennasen mikromellakka lentokoneessa


Kesäiseen Suomeen mahtuu vain yksi puheenaihe kerrallaan ja tällä viikolla se oli Aino Pennanen ja hänen aiheuttamansa mikromellakka lentokoneessa.

Pennanen oli ollut lennolla, jolla pakkopalautettiin turvapaikanhakijoita. Pennanen teki asiasta nopean johtopäätöksen ryhtyen vastustamaan menettelyä.

Taantumukselliset kansallismieliset konservatiivit repivät asian johdosta peliverkkarinsa, sillä Pennanen on Vihreiden lainsäädäntösihteeri. Samanlainen kansallismielisten pöyristyminen tapahtui myös viime vuonna, jolloin pappi Marjaana Toiminen aiheutti oman mikromellakkansa.

Pakkopalautuksia onkin syytä vastustaa säännöllisesti. Huomiota sellaisella saa asialleen, mutta ovatko tällaiset yksittäiset teot riittäviä, se jää nähtäväksi. Asian puolesta tarvittaisiin laajempaa kansalaisaktivismia.

Pennasen ja Toimisen kansalaistottelemattomuus on oikein kiitettävää. Toiminen on jo saanut asian johdosto tuomion, Pennasen kohdalla jokin tutkinta on jo kaiketi aloitettu. Seuraukset he kyllä kantavat, mutta sehän ei kansalliskonservatiivien mielestä ole riittävää vaan kivitystuomio olisi kohdallaan.

Mikromellakoillaan Pennanen ja Toiminen tuskin kohoavat samaan kategoriaan kuin Gandhi, Martin Luther King Jr tai Mandela. Kansalaistottelemattomuus minkään asian puolesta on Suomessa aika harvinaista, joten pienen pienikin mikromellakka ylittää Suomessa uutiskynnyksen.

Haitallista konservatiivista agendaa tulee vastustaa kaikin mahdollisin keinoin, myös kansalaistottelemattomuuden menetelmin. Pennanen ja Toiminen ovat ajaneet paremman maailman asiaa, konservatiivit taas pyrkivät tekemään kaikesta tunkkaisen ankeaa.

Kansalaistottelemattomuudelle siis löytyy syitä. Kuka on seuraava rohkea Pennasen ja Toimisen tapaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti