tiistai 21. elokuuta 2018

Liberaali yhteiskunta on mielenkiintoisempi kuin konservatiivinen


Liberaali yhteiskunta on kaikilla tavoin mielenkiintoisempi kuin konservatiivinen.

Se että ihmiset tekevät asioita omista lähtökohdistaan on mielenkiintoisempaa kuin konservatiivien propagoima ”yhtenäiskulttuuri”. Ihmisten ja heidän tekojensa ainutkertaisuutta on mielenkiintoista seurata. Jokainen voi keksiä omat toimintatapansa, kunhan ei loukkaa muiden vastaava oikeutta.

Liberaaleissa yhteiskunnissa elämästä voi tehdä seikkailun tai tutkimusretken, sillä liberaali yhteiskunta antaa tilaa eksentrisillekin yksilöille, eikä tämä koske vain taitelijoita vaan aivan kaikkia ihmisiä.

Konservatiiviset yhteiskunnat eivät juuri koskaan kannusta individualismiin. Täten nuo yhteiskunnat ovat pysähtyneitä ja perin taantumuksellisia. Konservatiiviset yhteiskunnat ovat poikkeuksetta autoratiivisia ja siinä yhteiskuntajärjestelmä tottelevaisuus on vapauden syrjäyttänyt yhteiskunnallinen arvo. Tottelevaiset ihmiset ovat harvoin niitä ihmisiä, jotka harjoittavat omaehtoista ajattelua. Täten heitä ei voi pitää kovin innovatiivisina ja se heijastuu koko yhteiskuntaan. Sääntöjen noudattaminen on konservatiivisissa yhteiskunnan dogmi, joka puolestaan on synonyymi hyveelle.

Liberalismi rohkaisee omaperäisyyteen ja se taas mahdollistaa mielenkiintoisen moninaisuuden. Liberaalissa yhteiskunnassa on mahdollista elää muutakin kuin tappavan tylsää elämäää.

Liberaaleissa yhteiskunnissa yhdelläkään uskonnolla ei ole ylivaltaa. Uskonnot ovat kyllä aivan turhia ja lähes aina haitallisia, mutta koska niitä näyttää olevan, on parempi, että uskontojenkin suhteen löytyy mahdollisimman suuri diversiteetti. Tällä tavoin ehkäistään uskonnon hegemonia, sillä teokraattinen lievimmässäkin muodossa on niin taantumuksellinen yhteiskuntajärjestys, että se johtaa väkivaltaiseen kapinaan.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti