maanantai 8. kesäkuuta 2015

Raamattukritiikkiä 8.6.2015



1 Kun 8:1 – 66
Liitonarkki pannaan temppeliin. Sisältö: kaksi kivitaulua, jotka Mooses oli hakannut. Ne ensimmäiset kivitauluthan Mooses oli lyönyt paskaksi.
11. Papit eivät voineet astua toimittamaan virkaansa pilven tähden, sillä Herran kirkkaus täytti Herran temppelin. 12. Silloin Salomo puhui: "Herra on sanonut tahtovansa asua pimeässä.
Herraa asuu pimeässä? Luulisi kaikkivaltiaalle tällaisen asian olevan yhdentekevä. Taas Raamatun jumalan uskottavuus uppoaa pohjamutiin.
Jaksossa esitetty ”Salomon rukous” on niin primitiivistä heimoajattelua, että on suorastaan loukkaavaa, jos siitä yritetään väkisin vääntää universaali velvoittavuus.
Eläinten tarpeeton tappaminen on yksi Vanhan Testamentin keskeisistä teemoista. Barbaarista toimintaa seuraavaan tapaan:
63. Salomo uhrasi Herralle yhteysuhrina 22.000 nautaa ja 120.000 lammasta. Niin he, kuningas ja kaikki israelilaiset, vihkivät Herran temppelin.
Hyvät ravinnoksi kelpaavat eläimet uhrattiin jumalalle, joka ei ravintoa tarvitse. Muutenkin koko uhraaminen on primitiivisen barbaarista.

Apt 7:51 – 8: 13
Stefanus tapetaan. Dramaturgian kannalta episodi on lähes välttämätön. Reaalimaailman relevanssia asialla ei ole.

Ps 129:1 -8

Snl 17:1
Parempi kuiva kannikka rauhassa kuin talon täysi paistia riidassa.
*nauraa*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti