maanantai 22. kesäkuuta 2015

Patmoksen Ahviota ahdistaa




Edellisessä postauksessani kommentoin Juha Ahvion blogikirjoitusta Patmoksen verkkosivuilla. Ahvion jutut ovat vuosi vuodelta käyneet aina vaan harhaisemmiksi. Vaikuttaa siltä, että Ahvio menettänyt järkensä, toivottavasti ei lopullisesti. Niin siinä yleensä tuppaa käymään, että salaliittoja löytyy vähän joka puolelta, kun ”oikea” usko sumentaa järjen rippeetkin.

Jo yhden Ahvion kirjoituksen kappaleen analyysi herättää huolen piku-Juhan pääkopan kestävyydestä.
Suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun mielipidekäytävä on vuorattu erilaisilla mutta väreiltään hallitsevasti punaisen eri sävyjä olevilla materiaaleilla. Erilaisia ja vaihtelevia julkis-yhteiskunnallisia ja vakavasti otettaviksi tarkoitettuja mielipiteitä saa Suomessa olla ja niitä saa ilmaista, kunhan niiden värisävy sijoittuu hailakan vaaleanpunaisen ja räikeän punaisen välimaastoon. Muunvärisiä mielipiteitä esitettäessä aletaan heti kohta kysellä mielipiteen laillisen sallittavuuden ja mielipiteen esittäjän mielenterveyden ja kansalaiskunnon perään.

Lause lauseelta analyysi on seuraava:
Suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun mielipidekäytävä on vuorattu erilaisilla mutta väreiltään hallitsevasti punaisen eri sävyjä olevilla materiaaleilla.
Juha, nyt sinä jätät kokonaan huomiotta sen, että sinäkin osallistut yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sinun ja muiden Patmoksen pellehermannien mielipiteitä ei oikein voi pitää ”punaisina”. Synkkiä ne toki ovat ja vailla vähäisintäkään reaalimaailman relevanssia.

Erilaisia ja vaihtelevia julkis-yhteiskunnallisia ja vakavasti otettaviksi tarkoitettuja mielipiteitä saa Suomessa olla ja niitä saa ilmaista, kunhan niiden värisävy sijoittuu hailakan vaaleanpunaisen ja räikeän punaisen välimaastoon.
Saa noita mielipiteitä olla vaikka mitä. Suomessa on riippumaton lehdistö. Patmoksenkin verkkosivut kuuluvat tiedotusvälineiden kategoriaan. Sinä ja kumppanisi saavat kirjoittaa siellä muutakin kuin ”punaisia” mielipiteitä. Niin, ja onhan niitä muitakin uskonnollisia julkaisuja: niihin myös sinä voit yrittää saada juttujasi.
Juha, ei sinulle ehkä koskaan ole tullut mieleen sellainen, että juttujasi ei oteta todesta, koska ne on kerta toisensa jälkeen osoitettu humpuukiksi.

Muunvärisiä mielipiteitä esitettäessä aletaan heti kohta kysellä mielipiteen laillisen sallittavuuden ja mielipiteen esittäjän mielenterveyden ja kansalaiskunnon perään.
Juha, vaikutat täysin tärähtäneeltä. Yritän ymmärtää sinua: kai se on ahdistavaa kun sinua ei oteta vakavasti yhteiskunnallisena keskustelijana. Syy löytyy vain sinusta itsestäsi.

Kukaan ei yritä estää sinua kirjoittamasta aivan helkkarin tyhmiä kirjoituksia. Ei, se ei ole rikollista. Kuka sinun kansalaiskuntoasi on epäillyt? Mielenterveyttäsi voidaan aivan perustellusti kyllä epäillä; sen verran (vaino)harhaisia nuo sepustuksesi ovat.

Koska pystyt esittämään yhtään todennettavaa. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti