sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Patmoksen paskamylly



Patmoksen blogissaan Juha Ahvio kompastelee heti otsikossa Harhaopit ovat edelleen petollista suostuttelu.
Otsikon virheet ovat seuraavat:
1.
Kristinusko on harhaoppi, koska se ei ole totta. Juuri mikään Raamatussa ei ole totta. Usko on todellisuudesta vieraantunutta ja täten harhaoppi.
2.
Harhaopin petollisuus on juuri sitä mitä Ahvio itse edustaa: hän markkinoi epätosia väitteitä tosia. Täten hän valehtelee jopa tarkoituksellisesti. Ahvio ei voi olla niin helkkarin tyhmä, että edes itse uskoo väitteidensä totuusarvon olevan tosi. Ahvio petollisuus täyttää selvästi petoksen tunnusmerkit.
3.
Suostuttelu? Sitähän evankelioiminen on – suostuttelua. Yleisö suostutellaan pitämään epätosia väitteitä tosina vastoin käytettävissä olevaa todistusaineistoa. Jos suostuttelu ei tehoa, käytetään uhkailua. Jos tämäkään ei vielä tehoa, siirrytään käyttämään painostusta ja pakkoa. Kun tämäkin epäonnistuu rationaalisen ihmisen kohdalla, niin ko. rationaalinen demonisoidaan. Tämä taas tekee uskovista lopulta niin typeriä, että toisinaan heitä käy vähän sääliksi.
Kristinusko on kyllä sen sortin petos, että jokainen siihen osallistuva on sekä huijari että huijattu. Kristinusko on maailman suurin ja menestyksekkäin pyramidihuijaus. Onneksi huijaus on paljastunut ja tämä tekee Ahvion kaltaisten valehtelijoiden, paskanpuhujien ja huijareiden toiminnan entistä vaikeammaksi

Loput Ahvion kirjoituksesta on tyypillistä ahviomaista paskanjauhantaa.
Olen kysynyt tätä jo aiemmin, mutta kysynpä taas: Juha Ahvio, koska lopetat valehtelemisen?
Sitten bonus-kysymys Ahviolle: koska esität jotain faktuaalisesti todennettavaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti