sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raamattukritiikkiä 7.6.2015



1 Kun 2:1 – 3:3
Daavid kuolee ja haudataan.
Seuraava kuningas Salomo käyttää hänkin murhametodia:
24. Niin totta kuin Herra elää, joka on vahvistanut ja asettanut minut isäni Daavidin valtaistuimelle ja joka lupauksensa mukaan on vahvistanut sen suvulleni: Adoniaa on tänä päivänä rangaistava kuolemalla." 25. Kuningas Salomo lähetti Benajan, Joojadan pojan, lyömään hänet kuoliaaksi. Niin hän kuoli.
Tappaminen jatkuu:
32. Herra antakoon hänen verensä tulla hänen oman päänsä päälle, koska hän löi kuoliaaksi kaksi miestä, jotka olivat häntä hurskaammat ja paremmat, tappaen heidät miekalla isäni Daavidin siitä tietämättä: Abnerin, Neerin pojan, Israelin sotapäällikön, ja Amasan, Jeterin pojan, Juudan sotapäällikön.
33. Heidän verensä tulkoon ainiaaksi Jooabin ja hänen jälkeläistensä pään päälle. Mutta Daavidilla ja hänen jälkeläisillään, hänen suvullaan ja valtaistuimellaan olkoon ainainen rauha Herralta."
34. Benaja, Joojadan poika, meni ja löi Jooabin kuoliaaksi. Hänet haudattiin omaan taloonsa erämaahan.

Apt 5:1 – 42
Ananias ja Safira murhataan. Murhaaja oli mahdollisesti Pietari, mahdollisesti. Jahve. Pariskunta menetti henkensä vain sen takia, että he eivät antaneet kaikkia rahojaan huijareille. Ananiaan ja Safiran murha oli mafiatyylinen teloitus.
Apostolit vangitaan, mutta ei suinkaan Ananiaan ja Safiran murhan takia.

Ps 125:1 – 25
Heimoajattelua jolla ei pitäisi olla mitään yleismaailmallista merkitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti