tiistai 30. kesäkuuta 2015

Moraalitonta lähetystyötä



Lestadiolaisten varain- ja jäsenhankinta takkuaa Suomessa. Tästä syystä lähetystyötä tehdään Togossa, Gambiassa ja Ghanassa. Tämä, jos mikä, on täysin moraalitonta.

Jos lähetystyötä tehtaisiin missään vähänkään kehittyneemmässä maassa, toiminta tulisi sopeuttaa kohdemaan lainsäädäntöön ja eettiseen ohjeistukseen. Kehitysmaissa lestadiolaisten lähetystyöllä on inhimillisiä kärsimyksiä lisäävä vaikutus. Kouluttamattomat ihmiset ovat otollista maaperää törkeälle huijaukselle, valehtelulle ja petokselle. Primitiivinen taika-usko pyritään korvaamaan toisella primitiivisellä taikauskolla. Minkäänlaista kehitystä ja parannusta kohdemaan olosuhteisiin ei saada – päinvastoin: kurjistuminen kiihtyy.

Lestadiolaisten ehkäisykiellolla on Togossa vakavat seuraamukset. Maassa on 130000 aidsia sairastavaa. Kondomien käyttökielto pahentaa maan katastrofaalista tilannetta. Samanaikaisesti syntyvyys on sietämättömän suuri resursseihin nähden.

Onko kyseessä ihmisoikeusrikos? Perustellusti vastaus on: kyllä!

Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistys ry lausunto vuodelta 2009 kuuluu:
”Lapsirajoitus on Jumalan sanaa ja hyvää omaatuntoa vastaan, ja lapsen syntymän ehkäiseminen on kaikissa tilanteissa syntiä.”

SRK:n lausunto loukkaa ihmisoikeuksia erityisesti Togossa, jossa naisten ja lasten asema on jo lähtökohtaisesti heikko. Naisten koulutuksen parantaminen ja lapsiluvun rajoittaminen on johtanut elintason kohoamiseen kaikkialla, missä progressiivisia menetelmiä on sovellutettu. Ilmeisesti SRK haluaa ”pommittaa” Togon takaisin kivikauteen.

Togossa lestadiolaiset ajoittain esiintyvät neutraalina toimijana. Juuri tässä ilmenee lestadiolaisten täydellinen moraalittomuus ja häikäilemättömyys. Heidän agendansa on häivytetty mahdollisimman epäselväksi, eikä useimmilla togolaisilla ole käytettävissä riittäviä tietoja, jotta he pystyisivät arvioimaan heihin kohdistuvan lähetystyön haittoja.

Ongelma ei ole pelkästään lestadiolaisia koskeva. Karismaattisiksi luokiteltavat seurakunnat tekevät aggressiivista käännytystyötä juuri maailman köyhimmissä maissa. Lähetystyön katastrofaaliset seuraukset ovat nähtävissä. Kurjuus vain lisääntyy.

Tulisiko esimerkiksi YK:n puuttua haitalliseen lähetystyöhön?

Lisää lestadiolaisten moraalittomuudesta voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti