sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Raamattukritiikkiä 28.6.2015



2 Kun 13:1 – 14:29
Lista kuninkaista jatkuu. Tappamisella hekumointi jatkuu: 5. Kun kuninkuus oli vahvistunut hänen käsissään, hän teloitutti ne palvelijansa, jotka olivat murhanneet kuninkaan, hänen isänsä.

Apt 18:23 – 19:12
28. Hän kumosi vakuuttavasti kaikkien kuullen juutalaisten väitteet ja näytti Kirjoituksista toteen, että Jeesus on Kristus.
Kummallista, että Vanha Testamentti ei sano mitään Jeesuksesta, messiaasta kyllä. Lisäksi Uusi Testamentti on kirjoitettu niin, että se jotenkuten saadaan sopimaan Vanhaan Testamenttiin. Faktoja kummassakaan ei esitetä.
Myös tämä on selvästi todentamatta tai selvästi epätosi. Surkeaan fiktioon täytyy heittää aina pari ihmettä, jos tarinan uskottavuus paranisi siitä, mutta tälläkin kertaa kävi päinvastoin. (12. Kun hikiliinoja ja muita Paavalin käyttämiä vaatekappaleita vietiin sairasten päälle, taudit kaikkosivat ja pahat henget poistuivat.)

Ps 146:1 – 10
Olemattomalle oliolle annetaan erilaisia ominaisuuksia ja maagisia kykyjä, mutta se ei tee tuota olematonta oliota todelliseksi. Tämäkin psalmi on selvästi fikiota

Snl 18:2 – 3
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti