lauantai 29. syyskuuta 2018

Sari Essayahin synnytyskoneet


Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mieliaihe on alhainen syntyvyys, eikä ”vauvan päiväkään” tehnyt asian suhteen poikkeusta.

Essayahilta jää huomioimatta sellainen seikka, että lapset ovat riiviöitä, eikä asia muutu siitä miksikään, vaikka Sari ruikuttaisi asiasta joka ikisellä palstalla.

Tausta-ajatuksena näillä krisuilla saattaa olla Raamatusta repäisty kategorinen imperatiivi: Lisääntykää ja täyttäkää maa! Milloin maa sitten on tarpeeksi täynnä?

Edelleen krisut ehkä ajattelevat, että korkea syntyvyys pitää änkyröidenkin määrän korkeana, joten heidän hegemonia-asemallaan on paremmat säilymismahdollisuudet. Ei ole kuitenkaan empiiristä näyttöä siitä, että änkyröiden lapsista tulisi jonkin välttämättömän mekanismin mukaan änkyröitä. Änkyrätkin altistuvat nykymaailmassa tiedolle, joten änkyröiden vakaumus on kovilla faktuaalisen tiedon kanssa.

Essayah pitää yhtenä alhaisen syntyvyyden syynä kielteistä asennetta lapsiin. Näinhän ei tilanne tietenkään todellisuudessa ole vaan lapsia ei vain nähdä sellaisena tekijänä, että niitä erityisen mielellään hankittaisi. Kyse on kunkin selviytymismahdollisuuksista ja iso lapsiluku heikentää mahdollisuuksia.

Essayah ja muut änkyrät ovat vuosien mittaan käyttäneet suostuttelun, uhkailun ja pakottamisen menetelmiä ilman heille myönteistä lopputulosta. Nyt Sari ja kumppanit tarjoavat tonnia jokaisesta syntyneestä lapsesta. Tällainen rahan tarjoaminen muistuttaa lähinnä tonnin palkkiota päänahasta. Tosin sitäkin menetelmää on jo kokeiltu huonoin tuloksin..

Lopulta Sari ruikuttaa siitä, että osa alhaisen koulutustason omaavista miehistä jää kokonaan lapsettomiksi. Tässäkin kyse selviytymisestä ja alhainen koulutustaso indikoi heikompia selviytymismahdollisuuksia, eikä mitkään Sarinkaan ehdottamat toimenpiteet muuta tilannetta.

Synnytyskoneiksi haluaa aika harva ja kaikki toimenpiteet tilanteen muuttamiseksi johtaavat entisestään lisääntyneeseen vastarintaan, joten syntyvyys sen kuin laskee. Asian kanssa pystyy elämään, vaikka se juuri Sari Essayahille näyttää olevan vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti