sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Pienimuotoisen spektaakkelin jälkipelit


Viikonloppuna on jatkettu pienimuotoisen spektaakkelin tarkastelua aika monella keskustelupalstalla. Timo Soini on saanut enemmän kuin vartin julkisuutta. Pienimuotoinen spektaakkeli on muodostunut Soinin poliittisen uran kuolinkouristukseksi. Timo Soini ehkä saa ihan oman luvun Suomen poliittiseen historiaan, eikä se luku ole mitenkään mairitteleva.

Kortit ovat nyt kaikkien muiden kuin konservatiivien käsissä. Tähänastisilla kierroksilla konservatiivit ovat pelanneet korttinsa huonosti. Ehkä heille on vihdoinkin selviämässä, että konservatiivinen politiikka ei ole millään tavoin nykypäivää. Sen sanoma ei puhuttele ihmisiä, varsinkin kun konservatiivinen yhteiskunta tarjoaa pelkkää tarkkailua ja rankaisua, kaikkinaista kurjuutta.

Kaikki vähänkään konservatiivisuuteen viittaavat puolueet, perussuomalaiset siellä mukana, ovat spektaakkelin jälkipeleissä häviäjiä. Äänestäjät muistavat heidän änkyröintinsä pitkään ja kun yhtälöön lisätään vielä konservatiivien harjoittama kurjistamispolitiikka, niin konservatiivien tappio ja vaipuminen unohduksen yöhön alkaa olla valmis.

Tässä voi jo odotella seuraavaa spektaakkelia ja arvelen, etteivät konservatiivit selviä siitäkään yhtään paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti