lauantai 22. syyskuuta 2018

Pienimuotoinen spektaakkeli eduskunnassa


Eilen eduskunnassa nähtiin pienimuotoinen spektaakkeli, kun eduskunta äänesti ulkoministeri Timo Soinin luottamuksesta. Savukonetta ja taustakangasta ei eduskunnassa sentään nähty.

Epäspektaakkelista saatiin spektaakkeli puhumalla sekä asiasta että asian ohi. Äänestyksessä oli kysymys vain ja ainoastaan Timo Soinin luottamuksesta; ei abortista eikä aborttioikeudesta. Toki niistäkin puhuminen on tarpeellista, mutta siitä äänestyksessä ei ollut kysymys.

Pienimuotoiseen spektaakkeliin liittyi ihan sitä perinteistä kähmintää. Asioita paisuteltiin ja samanaikaisesti vähäteltiin. Fakta kuitenkin on, että Soinin on tavallisesti möläytellyt asiasta kuin asiasta aika idioottimaisia juttuja, eikä eilinenkään spektaakkeli tehnyt poikkeusta. Saman möläyttelyyn syyllistyivät myös ne, jotka riensivät varauksetta puolustamaan Soinia.

Eilistä spektaakkelin kriteerit täyttävää episodia voidaan pitää myös vuoden 2019 vaalien lähtölaukauksena. Kaikki osallistujat kompuroivat heti lähdössä. Voittajan tai voittajien ennustaminen startin perusteella on mahdotonta. Oikeastaan häviäjiä olivat kaikki spektaakkeliin osallistuneet.

Pahimmat häviäjät löytyvät perussuomalaisten riveistä. Kokoomuslaiset tulevat heti perässä. Persut äänestivät tyhjää ja muutama kokoomuslainen oli virallisesti poissa, vaikka istuikin salissa omalla paikallaan.

Hauskaahan spektaakkelin seuraaminen kieltämättä oli, mutta on se aika surullista, että vielä vuonna 2018 sellainen laillinen lääketieteellinen toimenpide kuin abortti saa aikaan emotionaalisia reaktioita. Abortti olkoon kunkin naisen ihan itse päätettävissä, eikä kenelläkään muulla ole sen suhteen mitään lisättävää asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti