tiistai 4. syyskuuta 2018

Eduskunnan puhemies Risikon hihhulointia


Eduskunnan puhemies Paula Risikko kävi Seinäjoella puhumassa läpiä päähänsä. Tilaisuus oli Vapaakirkon järjestämä, joten on jo lähtökohtaisesti selvää, että kyse oli haitallisesta hihhuloinnista.

Risikon juttua siteerattiin Uuden Suomen Puheenvuorossa parinkin blogin verran. Toinen niistä lensi nopeaan tahtiin blogien bittiavaruuteen, toinen on vielä luettavissa tätä kirjoitettaessa. Myös verkkojulkaisut Demokraatti ja Ilkka raportoivat Risikon sanomisista.

Risikkoa riipaisi aivan erityisesti sellainen seikka, että suomalaisten kristittyjen imago on ryvettynyt, koska imago kiteytyy Päivi Räsäseen ja Tapio Puolimatkaan. Juuri nämä kaksi hahmoa ovat olleet kristinuskon näkyvimmät hahmot Suomessa viime vuosina ja he edustavat sitä uskoa, johon kuuluu maaginen ajattelu kaikkein haitallisimmassa muodossaan. Tosin kaikkiin uskontoihin kuuluu maaginen ajattelu, eikä sellaisesta seuraa mitään hyvää. Kolmella abrahamilaisilla uskonnolla on ollut paha imago-ongelma koko noiden uskontojen olemassaolon ajan.

Räsänen ja Puolimatka ovat osoittautuneet mielipiteidensä perusteella vittumaisiksi ihmisiksi, joten kristinuskokin on lähinnä vittumaisten ihmisten uskontoa. Risikko, Räsänen ja Puolimatka antavat edustavan kuvan kaikesta siitä, mikä liittyy kristinuskoon.

Toinen Risikkoa närästävä seikka on se, että kristityt eivät muka saisi tuoda uskoaan esille työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Jos joku alkaa evankelioimaan tai veisaamaan virsiä töissä, sellaisella henkilölle tosin sanotaan hyvin äkkiä: Suksi vittuun! Haista paska! Tai jotain vastaavaa. Ihmiset ovat perin tympääntyneitä kaikkeen tuollaiseen hihhulointiin, mutta mikään ei kuitenkaan estä hihhulia hihhuloimasta töissään.  Vastaanotto vain on kriittinen.

Risikko sanoo, että kaikenlaiset vähemmistöryhmät ovat tulleet ns. ulos kaapista, mutta kristityt ollaan sulkemassa kaappiin. Tälläkin kertaa Paula esittää perättömän väitteen. Jokainen saa tuoda Suomessa uskoaan esille niin paljon kuin haluaa. Sellaiseen vain suhtaudutaan torjuvasta, sillä ihmiset ovat kasvaneet ulos haitallisesta uskonnosta. Mitä nuoremmasta väestöstä on kyse, sitä torjuvammin hihhulointiin suhtaudutaan.

Risikko liittyy avautumisellaan hihhuloivien uhriutujien joukkoon. Omapa on asiansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti