perjantai 14. syyskuuta 2018

Juntit perussuomalaiset


Eilen 13.9.2018 Aleksi Parkkinen julkaisi hulvattoman hauskan mutta samalla informatiivisen blogin Uuden Suomen Puheenvuorossa otsikolla PerusSuomalaisten junttiongelma.

Parkkinen kirjoitti: …hän lesoilee maskuliinisuudellaan (joka vetoaa juntteihin). Hän kertoo miten "raavaasta heteromiehestä" on rankkaa katsoa kun lakimiehet olivat "pulkannaruja muistuttavia puku-ukkoja.

Blogisti viittaa persujen pikkupoliitikkoon, Anu Turtiaiseen, Turtiaisen saamaan tuomioon ja tätä seuranneeseen Turtiaisen avautumiseen Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Persuilla näitä juntteja riittää aina Teuvo Hakkaraisesta alkaen. Laura Huhtasaari taas on moukka, eikä sekään ole mitenkään mairitteleva määre.

Parkkisen johtopäätös ja tuomio kuuluu: PerusSuomalaisten pääongelma on mielestäni se, että heiltä puuttuu hovikelpoisia ja älykkäitä poliitikkoja jotka ovat julkisuudessa tunnettuja. Ainoa Persu, joka mielestäni täyttää nuo vaatimukset on Jussi Halla-Aho. Teuvo heittää junttivitsejä ja Huhtasaari kamppailee kreatonismin ja lopputyökohujensa kanssa.

Onhan persuilla riveissään muutama yltiöisänmaallinen dosentti, mutta pyrkivät olemaan enemmän mielipidevaikuttajia, mutta heidänkin retoriikkansa on persuretoriikan lisäksi junttiretoriikkaa: Tosin nämä ovat sama asia.

Aleksi Parkkisen havainnot ovat osuvia. Junttiudessa ei ole mitään kiitettävää. Junttiutta ei edes pelasta se, että sitä pidetään kansanomaisuutena. Ehkä persut haluavat olla junttiuden ja moukkuuden lisäksi svistymättömiä.

Parkkisen kirjoituksen voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti