torstai 6. syyskuuta 2018

Puhemies Risikko ja Vapaakirkko saavat ansaitsemaansa ikävää julkisuutta


Pari päivää sitten kommentoin eduskunnan puhemies Paula Risikon hihhulointia Seinäjoen vapaakirkon järjestämässä tilaisuudessa. Tämä on jatkoa tuolle blogilleni.

Tuskin Risikko arvasi, että hänen puheensa saisi edes pientä julkisuutta. Poliitikkona Risikko tietenkin ymmärtää julkisuutta ja sen merkitystä. Julkisuuttahan jopa uskovaiset poliitikot kaikista eniten kaipaavat. He elävät julkisuudesta.

Risikkoa kohtaan on esitetty varsin kilttiä kritiikkiä. Tästä huolimatta Seinäjoen vapaakirkkolainen, Jaakko Pihlajamäki, katsoi aiheelliseksi puolustaa Risikkoa patavanhoillisessa verkkojulkaisussa, Seurakuntalaisessa. Kyllä se sopii, mutta Pihlajamäen puolustuspuheenvuoro oli ihan samaa skeidaa kuin Risikon alkuperäinen puhe.

Pihlajamäki kirjoitti: Siitä (objektiivisesti todesta) maailmankuvasta, että Jumala on taivaan maan ja luoja, Jeesus on syntien sovittaja ja Pyhä Henki meidän keskellämme vaikuttava voima, ei ole hyväksyttävää ottaa elämän käytännön ratkaisuille ja päätöksille.

Noista tekijöistä ei tosiaan ole yhtään minkään perusteiksi. Tämä on jo perin puuduttavaa, mutta toistetaan taas kerran: Yhdestäkään jumalasta ei ole mitään evidenssiä. Tästä taas seuraa, että luojajumalia ei ole, joten ei ole luomistapahtumaakaan. Jeesus tuskin oli historiallinen henkilö. Hänestäkään ei ole mitään evidenssiä. Pyhä Henkikin on aivan yhtä olematon kuin Jumala ja Jeesus. Pihljamäkin kompuroi oikein kunnolla objektiivisen todellisuuden kanssa. Ei kyllä yllätä yhtään.

Kyllähän se vituttaa kun nykyisin päätöksiä tehdään faktojen pohjalta, eikä suinkaan maagisen ajattelun perusteella. Pihlajamäen vakaumus kuuluukin juuri sinne marginaaliin, jonne uskonnot kerrallaan päätyvät.

Pihlajamäkeä närästää sekin, että Apu-lehden toimituspäällikkö Mikko Vienonen kritisoi kristinuskoa. Vienonen on tehnyt saman johtopäätöksen kuin moni muu: Lausunnoillaan puhemies Risikko hyppää niiden huolestuneiden konservatiivien kelkkaan, jotka haluavat tulkita vähemmistöjen tasa-arvon toteutumisen uhaksi enemmistölle. Niiden kelkkaa, joiden mielestä uskonnon käsittäminen yksityisasiaksi kaventaa heidän uskonnonvapauttaan eli oikeuttaan laulaa suvivirttä koulun päättäjäisissä. Niiden kelkkaan, joiden mielestä kaksi kasviannosta viikossa on varusmiesten ideologista sortamista.

Loput Seurakuntalaisen sivuilla julkaistusta Jaakko Pihlajamäen blogista on pelkkää bullshittiä ja sitähän kaikki uskonnot ovat ilman poikkeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti