maanantai 17. syyskuuta 2018

Radikaali individualismi konservatiivisutta vastaan


Konservatiivit käyttävät mielellään copy-pastea. Heidän strategiansa onkin vyöryttää keskustelupalstoja linkkilistoilla, videoilla, mantroilla, meemeillä; ts. kaikella sellaisella joka vaatii vain vähän ponnistuksia. Kaikki analyyttisyys sellaisesta tietenkin puuttuu.

Kyllä tuo minulle sopii. Minä torjun tälläkin blogilla haitallista konservatiivista agendaa. Toisinaan teen sen radikaalillakin tavalla, mutta usein olen kovin kiltti näille konservatiiveille. Ainuttakaan säälipistettä konservatiivit eivät saa, sillä sellaista he eivät ansaitse.

Yksi piirre, jonka olen huomannut konservatiivien agendassa, on se että ajattavan asian ei tarvitse olla millään tavalla haluttava, mutta koska se on kategorisoitu jonkun toimesta konservatiiviseksi, niin sitä ajetaan kaikesta huolimatta.

Radikaalin tulee puuttua tuollaiseen em. haitallisuuteen kaikkialla missä sellaiseen törmää. Radikaali konservatiivisuuden haastaminen verkon keskustelupalstoilla vaatii paksua nahkaa, sillä konservatiivit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ikäviä ja vittumaisia ihmisiä. Suon konservatiiveille vittumaisuuden, mutta heidän on turha odottaa, että heidän väitteitään kohdellaan silkkihansikkain tai että niihin edes suhtaudutaan vakavasti otettavina väitteinä.

Konservatiivit mielellään vetoavat yksilön alisteisuudelle kansakuntaa tai muuta kollektiivia kohtaan, mutta kollektiivit ei nyt ole millään tavoin velvoittavia tekijöitä. Homogeeninen kansakunta (määriteltiinpä kansa kuinka laveasti tahansa) on illuusio. Sama pätee isoihin kollektiiveihin silloin kun jäsenmäärä on kasvanut riittävän suureksi.

Radikaali voi kannattaa radikaalia individualismia tai sitten ei. Minä kannatan. Radikaali individualismi ei kuitenkaan ole itsekkyyttä, vaikka kaiketi se voi olla sellaista. Radikaali individualisti ottaa kunkin ihmisen yksilönä, ei jonkin aatesuunnan, kansan tms. sellaisen edustajana. Tämä siitä syystä, että kaikki kollektiivit ovat yksilöiden muodostamia.

Uusi radikalismi on tärkeää juuri nyt, sillä taantumukselliset ovat aktivoituneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti