torstai 20. syyskuuta 2018

Radikalismia faktojen puolesta


Radikalismi on juuri nyt tarpeellisempaa kuin koskaan ennen. Radikalismi on tarpeen, jotta faktat palautetaan niille kuuluvaan arvoon missä tahansa debatissa. Konservatiivit ovat valeuutisillaan väristäneet debatin bullshit-väitteiksi, salaliittoteorioiksi ja muuksi häröilyksi.

Asialla ovat olleet kansallismieliset, isänmaalliset, uskovat ja monet muut sellaiset piirit, joiden ajattelu on silkkaa maagista ajattelua. Maaginen ajattelu ja siitä johdetut prinsiipit ovat hyvin harvoin tosia. Nuo em. piirit vain väittävät, että juuri heidän väitteisiinsä tulisi suhtautua vakavasti.

Konservatiivien esittämiin väitteisiin tuleekin tietenkin suhtautua skeptisesti, mutta pelkkä skeptisismi ei riitä. Heiltä tulee vaatia kovia faktoja ja se vasta on radikalismia, kun kovien faktojen vaatimus ulotetaan kaikkeen konservatiivisuuteen.

Konservatiiveilla on hyvin harvoin esittää luotettavaa verifioitua evidenssiä. Me liberaalit edistykselliset olemme olleet kovin kilttejä, kun olemme antaneet noiden piirien levittää haitallisen myrkyllistä propagandaa puuttumatta heidän epätosiin väitelauseisiin. Valideiksi argumenteiksi niitä ei voi edes kutsua.

Konservatiivien tekopyhään moralismiin yms. tulee suhtautua radikaalilla vastarinnalla ja paras vastarinnan vaatimus on faktuaalisuus.

On oikeastaan aika surullista, että konservatiivit ja liberaalit näkevät maailman taistelukenttänä. Ei debatissa sentään ole kysymys elämästä ja kuolemasta. Debatti konservatiivien kanssa vain on vaikeaa, ellei peräti mahdotonta, sillä tekopyhä maaginen ajattelu on korruptoinut ajattelun sen verran pahasti, että konservatiivit pitäytyvät maagisessa ajattelussaan vastaisista faktoista huolimatta. Radikaali faktuaalinen vastarinta on vastaus tähän.

Konservatiivit ovat tuhonneet erityisesti yhteiskunnallisen debatin bullshit-väitteillään. sellainen tuleekin haastaa kaikkein radikaaleimmalla tavalla. Tee se jo tänään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti