keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Rosa Meriläinen vähän avautui Hesarissa ja ihan aiheesta



Helsingin Sanomat julkaisi tänään Rosa Meriläisen kolumnin, joka oli otsikoitu: Kiitos paljosta, kirkko, mutta voisitko erota valtiosta, jos sen meno ei maistu?

Aika monta Rosan esittämää kohtaa voin allekirjoittaa. Tosiaan, miksi Suomessa kahdella uskonnollisella puulaakilla on mitään eri- ja etuoikeuksia?

Ilmeisesti Rosan verbaalisen ilotulituksen oli aiheuttanut se, että Suomessa uskonnolliset puulaakit, ev.lut. ja ortodoksi-puulaakit, eivät ole oikein suopeita samaa sukupuolta olevien kirkolliselle vihkimiselle. Tämä aihe alkaa hieman väsyttää, mutta onneksi on niitä, jotka jaksavat pitää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kannalta tärkeää asiaa esillä.

Itseäni kiinnostivat mm. seuraavat Rosan esittämät seikat: ... kirkot erotkoon valtiosta ja kiihkoilkoon yhteiskunnan konservatiivikulmassa ilman, että meidän muiden täytyy jatkossa sietää kristityn enemmistön palvontamenoja ja rahantarpeita.

Sitten Rosa lataa: Jokaisen ei-kristityn on löydettävä oma tapansa navigoida todellisuudessa, jossa kristitty enemmistö etuoikeutensa turvin kaappaa yhteiset juhlamme omikseen ja kertoo meille muille, ettemme kuulu joukkoon, eikä meidän katsomuksemme ole yhtä arvokas kuin heidän.

Näitä asioita on pähkäilty tässä blogissa pian kolme vuotta. Mitä pitäisi tapahtua, jotta valtion ja kirkon ero todella toteutuisi. Ovatko kansanedustajat niin munattomia, etteivät uskalla ottaa tätä merkittävää askelta?

Rosan kolumnin voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti