keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Ideologisesti työttömät, natsikortti ja Venäjä



Kansanedustaja Juhana Vartiainen esitti aika uskomattoman väitteen: Ideologisesti työttömät syrjäytyvät ja äänestävät myöhemmin natseja.

Natsikortin pelaaminen on ihan käypä argumentointitapa, jos se sattuu olemaan relevantti argumentti, mutta tuossa Vartiaisen väitteessä ei ole päätä eikä häntää.

Juttu juontaa tietenkin viime viikonlopun iltapäivälehtien juttuun yhdestä kundista, joka ei ideologisista syistä suostunut menemään töihin vaan eli mieluummin erilaisilla tuilla.

Heti tuoreeltaan sanoin ymmärtäväni tuon kaverin ideologiaa. Tuo ideologia ja siitä avautuminen julkisesti on poikinut monta kannanottoa. Yleensä aika hölmöjä, mutta ei mitään niin hölmöä kuin tuo Vartiaisen väite.

Ilmeisesti Vartiainen ajattelee kaikkien ideologisesti jysähtäneen sohvalle juomaa kaljaa, mutta tästähän ei ole lainkaan kysymys. Nyt olisi Vartiaisella näytön paikka. Hän voisi selvittää todennettavalla tavalla kuinka ideologisesti työttömät muka äänestäisivät natseja. Minä voin yhtä perusteettomasti väittää, että ideologisesti työttömät eivät muutenkaan juuri äänestä.

* * *

Tässä blogissa olen nyt vuoden ajan kommentoinut säännöllisesti sitä, kuinka Venäjä on sotkeutunut monella tavalla USA:n vuoden 2016 vaaleihin. Samassa yhteydessä olen kommentoinut sitä, kuinka Neuvostoliitto sotkeutui Suomen politiikkaan ja muihin asioihin monella tavoin. Yhtäläisyydet ovat hämmästyttävät.

Muutamana viime päivänä erinäiset julkaisut ovat tarttuneet asiaan. On esitetty todisteita siitä, kuinka Neuvostoliitto puuttui Suomen asioihin erinäisissä yksittäisissä asioissa. Tämäkin on tietenkin hyvä alku, mutta kaipaan noista ajoista kattavaa ja perusteellista tutkimusta. Vaikuttaminen oli syvällä suomalaisessa yhteiskunnassa. Amerikkalaiset vielä ihmettelevät, kuinka syvälle amerikkalaiseen yhteiskuntaan venäläiset ovat tunkeutuneet. Esimerkkejä löytyy Suomen historiasta ja paljon löytyykin.

Kaikki se mitä Yhdysvalloissa tapahtui viime vuonna, on jo tapahtunut Suomessa jo aiemmin. Ehkä vielä nähdään se päivä jolloin Neuvostoliiton vaikutuksesta saadaan selvyys. Samalla selviää yhtäläisyydet nykyisen Venäjän vaikutusyrityksiin kaikkialla maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti