tiistai 10. lokakuuta 2017

Raskaana ja raskaana



Viime viikonlopun yksi oudoimmista puheenaiheista oli se, että sukupuolensa naisesta mieheksi korjannut henkilö on raskaana. So what? Asiassa ei pitäisi olla mitään hämmästyttävää; ei varsinkaan kun tapaus ei ole edes ensimmäinen laatuaan. Lieneekö edes Suomessa?

Eilen saatiin sitten toinen raskausuutinen. Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio on raskaan. Tästä saatiin pelkästään positiivisia säväreitä, kun taas tuon ensin mainitun raskauden moralistit sieltä uskonnollisen oikeiston pimeistä syövereistä nimesivät perverssiksi.

Raskaus on raskaus, olipa raskaana sitten kuka tahansa. Molemmat raskaudet noudattavat ihan samoja lainalaisuuksia. Häiritsevää erottelussa on vain tekopyhä kaksinaismoralismi.

Jos tekopyhät kaksinaisamoralistit olisivat olleet johdonmukaisia moralismissaan, niin jo pelkästään se, että Jenni Haukion sukunimi on Haukio, pitäisi aiheuttaa paheksuntaa. Aikoinaan juuri nämä samat tekopyhät kaksinaismoralistit vastustivat sukunimilakia. jossa nainen saattoi pitää avioituessaan oman sukunimensä.

Eiköhän kummastakin raskaudesta saada vielä aikaan melkoista parran pärinää: Jennin tapauksessa vain positiivista ja sen toisen raskauden tapauksessa tulta ja tulikiveä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti