tiistai 22. marraskuuta 2016

Tuomiosunnuntain teurastusteologinen traditio



Viime sunnuntaina vietettiin kristillisen kirkkovuoden päättävää Tuomiosunnuntaita. Minusta on hulvattoman hauskaa seurata kun ”tosiuskovat” vääntävät kättä kuvitelluista tuomioista. Siinä jää Danten helvettikuvauksetkin toiseksi.

Suomen ev.lut. kirkon verkkosivuilla viimeiset tuomiot jakavat ihmiset kahtia siten, että toiset päätyvät taivaaseen ja toiset kadotukseen, mikä taas tarkoittaa ikuista eroa Jumalasta.

Tällainen jaottelu ei tietenkään fanaatikoille riitä. Helvetin on oltava konkreettinen paikka, jotta he voivat tuntea itsensä jonkin käsittämättömän mekanismin mukaan paremmiksi, oikein taivaskelpoisiksi.

Änkyröille Jeesus onkin sadistinen pyöveli, joka ennen muuta on rankaisija, vapahtajasta ei niinkään väliä. Tämä asennoituminen antaa änkyröille oikeuden puuttua milloin kenenkin elämään: Teurastus tulee, jos et tee juuri niin kuin minä sanon!

Teurastusteologinen evankeliointi on niin mennyttä maailmaa. Ihmiset tietävät, että mitään tuomiopäivää ei tule. Aavikkobarbaarien uskomusjärjestelmät ovat silkkaa primitiivistä barbariaa. Niitä tulee sanoa paskapuheeksi, sillä sitähän ne ovat.

Mahtaa teurastusteologeja harmittaa, kun se Jeesus ei tulekaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti