keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Juha Vähäsarjaa kismistää kristinuskon kritiikki



Verkkojulkaisu Seurakuntalainen antoi näkyvyyttä yhdelle blogistilleen, Juha Vähäsarjalle, joka sattuu olemaan myös Elämä-lehden päätoimittaja.

Blogissaan Vähäsarja propagoi Ravi Zachariaksen puolesta; tarkemmin tämän patavanhoillisten näkemysten puolesta. Ravi on uransa aikana vakiinnuttanut asemansa helkkarin epärehellisenä evankelistana. Taustalta löytyy taloudellisia väärinkäytöksiä ja muuta pientä vilunkia. Tällaista heppua Vähäsarja pitää esimerkillisenä kristittynä. Oikeastaan Vähäsarja on johdonmukainen: kristinuskohan perustuu epärehellisyyteen, epätosien asioiden esittämiseen tosina.

Vähäsarja: Kotoisessa kirkollisessa lehdistössä on totuttu siihen, että kristinuskon ydintotuuksia arvioidaan kuin mitä tahansa uskomusjärjestelmää, ulkopuolisena ja etäisenä. Puhtaan kristinuskosta, mutta ei ole vakuututtu mistään.

Kai se vähän kyrsii, kun on koko aikuisikänsä puhunut paskaa, mutta joutuu huomaamaan, että siinä se elämä menikin: epätosista asioista ei saa vakuuttelulla tehtyä tosia, eikä ihmisiä pysty kusettamaan kuten menneinä vuosisatoina.

En tiedä onko seuraava Seurakuntalaisen toimituksen mielipide vai Vähäsarjan itsensä; se ei selviä tekstistä, mutta…On silkkaa utopiaa kuvitella, että uskontojen taustalla vaikuttaisi sama jumala, jolla on vain eri kasvot eri kulttureissa.

Koska jokainen jumala on ei-eksistoiva, niin voidaan kysyä: Onko jokainen ei-eksistoiva jumala sama? Siinä sitä onkin pohtimista.

Kenet Vähäsarja yrittää saada vakuuttuneeksi? Ehkä itsensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti