sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kotimaa24:n avioliittoeutanasia - sentimentaalista roskaa ja kategoriavirheitä



Kotimaa24:n blogisteista Manu Ryösö lanseerasi minulle uuden käsitteen, avioliittoeutanasian, kirjoituksessaan, jonka otsikko oli: Onko Suomessa jo käytössä avioliittoeutanasia?

Kirjoituksensa parin ensimmäisen kappaleen verran Ryösö selittelee, miksi hän ei hyväksy eutanasiaa. Sitten Ryösö tekee kaukaa haetun rinnastuksen eutanasian ja avioeron välillä.

Tällaiset kategoriavirheet ja virheelliset rinnastukset ovat valitettavan tyypillisiä fundamentalisteille. Tuloksena on vain sentimentaalista roskaa, joka vielä lisäksi on faktoista vapaata jutustelua.

Jos tuota Ryösön tekstiä oikein yrittää tavata, niin (ehkä?) hän haluaa väittää jotain sen suuntaista kuin: uusi papin siunaama avioliitto on eutanasia vanhalle avioliitolle, josta henkilö x päässyt irti, mutta jokin todentamaton mekanismi silti pitää tuota entistä avioliittoa pätevänä

Ehkä Ryösö on näitä heppuja, joiden mielestä avioero ei ole missään olosuhteissa sallittu ja hyväksytty. Paitsi tietenkin aviorikoksen yhteydessä, mutta Suomen rikoslaki ei tunne aviorikosta, joten Ryösö puhuu puppua. Ryösö onkin paavillisempi kuin paavi.

Yritin poimia Ryösön kirjoituksesta oleellisen. Se saattaa olla tämä: Kun avioliitto tuntuu vain loputtomalta kärsimykseltä, se päätetään tappaa avioeron kautta. Tämänkin jälkeen suhde saattaa toki vielä elää kuin henkitoreissaan esim. sukulaisten esirukousten ja yhteisistä lapsista huolehtimisen kautta. - Lopullisesti kuolleeksi avioliiton tekee usein kuitenkin papin aamen, kun jompi kumpi osapuoli avioituu uudelleen!

Tuota voi pitää melko harhaisena ja realiteetteja pakenevana käsityksenä. Ryösö saa hengenheimolaistensa kanssa uskoa hölmöihin juttuihin, mutta kun noin hölmöjä juttuja alkaa propagoida julkisuudessa, niin sellaiset tulee osoittaa siksi mitä ne juuri ovat – paskapuheeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti