maanantai 14. marraskuuta 2016

Herätyskristilliset myivät sielunsa



Amerikan uskonnollisen oikeiston herätyskristilliset, erityisesti etelävaltioiden baptistit, saivat viime viikon presidentinvaaleissa mieluisen presidentin, Donald Trumpin.

Tästä ei ole montaakaan viikkoa, kun tässä blogissa käsiteltiin kristofasismia. Postasin muutaman kommentin keskustelupalstoillekin kristofasismista.

Amerikkalaisten kristofasistien yli 40 vuotta kestänyt työ saatiin päätökseen. Heillä on fasisti presidenttinä ja kongressissakin on nyt kristofasistinen enemmistö. Nyt juhlitaan sitä, että tuo heidän mielikuvitusystävänsä kuuli heidän rukouksensa.

Suomalaisista herätyskristillisistä piireistä yksikään puulaaki ei ole tuominnut Trumpin tekoja, uhkauksia ja yleistä politiikkaa. Eipä tietenkään, koska sorto, syrjintä ja muu irvokas toiminta on aivan erityisesti mielikuvitusystävän mieleen.

Minulla ei ole ollut kovin korkeita näkemyksiä fundamentalisti-kristityistä. Viimeaikaiset tapahtumat niin Amerikassa kuin Suomessa ovat vahvistaneet käsitystä siitä, että nuo Trumpin toiminnan hyväksyvät ovat epäihmisiä. Ei ole sivistys vieläkään saavuttanut heitä.

Nämä herätyskristilliset piirit ympäri maailman ovat raamatullista ilmausta käyttäen myyneet sielunsa, ei paholaiselle, vaan vallalle. Se vasta onkin Jeesuksen ohjeiden mukaista toimintaa. Fundikset ovat asiassa kuin asiassa helposti höynäytettäviä.

Meillä sekulaareilla humanisteilla on taas paljon tehtävää: joudumme paikkaamaan uskovien aiheuttamat haitat Trumpinkin tiimoilta.

Koska herännäiset oppivat olemaan ihmisiä? Taitaa olla turha toivo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti