lauantai 5. marraskuuta 2016

Temppelivuoren kiinteistökiistat



Kristillisdemokraattien kansanedustajat, uskonnollisen oikeiston äänitorvet eduskunnassa, Peter Östman ja Antero Laukkanen, kiukuttelevat puolueensa verkkojulkaisussa (KD-lehti) Unescolle.

Unesco laati taannoin Israelia koskevan lausunnon koskien Jerusalemin maankäyttöä Temppelivuorella ja sen liepeillä.

Lausunto ei tietenkään tyydyttänyt äärilaidan fundamentalisteja Östmania ja Laukkasta. Östman julkaisu em. julkaisussa 1.11.2016 vaatimuksen siitä, että poliitikkojen on ryhdyttävä toimeen asiassa. Laukkanen jatkoi samalla linjalla vaatien Suomen ryhdistäytymistä Israelia koskevan politiikan suhteen.

Tällaiset ”vaatimukset” ovat tyypillisiä, jotka pitävät Raamattua historiallisena dokumenttina, josta voidaan jonkin kaavan mukaan johtaa Suomen valtiota velvoittavia toimia. Tällaista tapahtuu kun jonkin ei-faktuaalisen mutta myyttisen kertomuskokoelman lauseista johdetaan poliittisia ohjelmia.

Samoilla kriteereillä myös Temppelivuoren kiinteistökiistan toista osapuolta voidaan pitää yhtä harhaisena. Heidän opaskirjansa, Koraani, on sekin samanlaisten aavikkobarbaarien laatimaa mytologiaa. Kummallakaan ei ole reaalimaailman relevanssia.

Jotta Östman ja Laukkanen olisivat toimineet uskottavan poliitikon tapaan, lausuntojen olisi oltava tämän suuntaisia: ”Vaadimme molempien osapuolien saamista neuvottelupöydän ääreen. Molempien osapuolten on myös lopetettava väkivallan käyttö välittömästi.”

Uskonharha saa kokeneenkin poliitikon menettämään realiteettien tajun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti